• Українська
  • English
Вступна кампанія 2016 року
Вступна кампанія 2016 року

Вступна кампанія 2016 року

Цього року вступ у вищі навчальні заклади України

відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1085 від 15 жовтня 2015 року.

Дати прийому документів та проведення іспитів

У цьому році вступна кампанія стартує 11 липня і триватиме до 28 липня. Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун наголосила, що у 2016 році вступники подають заяви тільки в електронній формі. Винятком є особи, які вступають за результатами вступних екзаменів або за співбесідою.

Цьогоріч вступники можуть подати до 15 заяв. При цьому не встановлюється обмеження щодо кількості університетів, до яких подаються заяви вступників, натомість встановлюється обмеження за кількістю спеціальностей – до 5. Також для кожної з них необхідно визначити пріоритетність. Як повідомила Інна Совсун, в цьому році вступники можуть подати сертифікат ЗНО тільки 2016 року. «Але через проведену роботу по стандартизації тестів, ми очікуємо, що надалі – з 2017 року можна буде використовувати сертифікати впродовж декількох років», – додала вона. Вищі навчальні заклади самі встановлюватимуть кількість балів сертифікату ЗНО.

Особливістю вступної кампанії є те, що в цьому році скасовані позаконкурсний вступ та цільовий прийом. Таким чином, враховується конституційна норма щодо рівного доступу до вищої освіти на конкурсних засадах.

Разом з тим, окремі категорії вступників можуть брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів. До однієї з таких категорій належать особи, які мають захворювання, що є перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Це діти, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може створити технічні умови для складання тестів. Наступна категорія – це учасники антитерористичної операції, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, демобілізувалися в цьому році і не встигли зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання. Ще одна категорія – це діти-сироти.

Строки формування рейтингових списків та зарахування

Рейтинговий список вступників, які вступають для здобуття ступеня молодшого бакалавра та бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування формується на основі конкурсного бала та пріоритетності заяв за кожним вищим навчальним закладом, ступенем, спеціальністю (спеціалізацією), з повідомленням про отримання чи неотримання вступниками права здобувати вищу освіту за кошти державного бюджету оприлюднюється не пізніше 12.00 години 01 серпня.

При цьому вважається, що вступник обрав ступінь, спеціальність (спеціалізацію) та вищий навчальний заклад, яким відповідає найвища пріоритетність серед тих, за якими він отримав право здобувати вищу освіту за кошти державного бюджету.

Рейтинговий список вступників, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста на основі повної загальної середньої освіти, оприлюднюється не пізніше 12.00 години 01 серпня.

Рейтинговий список формується на підставі визначених вступником пріоритетних спеціальностей.

Вступники, які отримали рекомендації до зарахування на навчання за кошти державного бюджету, повинні виконати вимоги до зарахування не пізніше 18.00 години 05 серпня 2016 року

Вступники, які отримали рекомендації до зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт), повинні виконати вимоги до зарахування не пізніше 10 серпня 2016 року

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за державним замовленням відбувається не пізніше 12.00 години 6 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та юридичних осіб (за умови виконання набору за кошти державного бюджету за відповідною спеціальністю (спеціалізацією) відбувається не пізніше 12 серпня 2016 року.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати