• Українська
  • English
Студенти БДМУ вшанували людей похилого віку
Студенти БДМУ вшанували людей похилого віку

Студенти БДМУ вшанували людей похилого віку

30 вересня студенти-іноземні громадяни Буковинського державного медичного університету провели благодійну акцію для мешканців Чернівецького геріатричного пансіонату.

 

Ось уже понад десятиліття в перший жовтневий день увага всього прогресивного людства прикута до проблем старшого покоління. А передувало цьому проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 1 жовтня Міжнародним днем громадян похилого віку. Україна, як повноважний член ООН, підтримала цю ініціативу. З 1997 року у нашій державі Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно.

Співробітниками кафедри гістології, цитології та ембріології (завідувач кафедри д.мед.н. Цигикало О.В.) разом із студентами іноземцями та за підтримки декана медичного факультету №3 д.мед.н. Савки І.Г. було організовано відвідування геріатричного центру, що розташовується у Садгорі. Організаторами були придбанні подарунки для жителів центру, а студентами підготовлена концертна програма. Мешканці закладу гостинно приймали студентів і потік слів подяки за організоване свято не зупинявся.

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Літній вік людини – зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, те що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.

Матеріал підготував: асистент кафедри гістології, цитології та ембріології, Олександр Петришен, заступник декана медичного факультету №3.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати