• Українська
  • English
Акція милосердя
Акція милосердя

Акція милосердя

Співробітники та студенти Буковинського державного медичного університету дуже часто стають ініціаторами різноманітних благодійних акцій. Цьогоріч напередодні свята Миколая працівники бухгалтерії та бібліотеки університету уже традиційно відвідали дітей у “Будинку малюка” м Чернівці. Цього разу було передано продукції дитячої гігієни, солодощів, фруктів на суму більше п’яти тисяч гривень.

“Легко любити красивих та розумних, спробуй полюбити замурзаних та хворих” – слова написані на стінах Магалянського дитячого будинку-інтернату. Коли живеш у повній сім’ї, коли з першого дня життя тебе оточують любов і турбота рідних людей, то цей родинний затишок стає звичним і навіть непомітним. Але не всі мають таке щастя. Діти, обділені материнською ласкою та любов’ю, змушені покладатися на людську доброту та милосердя.

16 грудня 2011 року за сприяння ректорату БДМУ з ініціативи Студентської ради університету головним куратором медичного факультету №3 Н.І. Войткевич, студентами БДМУ: головою міжнародних зв’язків Вікторією Юзько, головою студради Василем Мосійчуком та головою прес-центру Анастасією Мороз було організовано благодійну акцію до “Дня святого Миколая” у Магалянському дитячому будинку-інтернаті. У проведенні дійства взяли участь студенти медичного факультету №3 та активісти палацу “Академічний”.

Магальський  дитячий будинок-інтернат був заснований у 1948 році. Нині там проживають сімдесят вихованців з різними вадами розвитку. Працівники інтернату намагаються створити атмосферу домашнього затишку та роблять все можливе, щоб вихованці не відчували себе обділеними.

Коли сироти побачили гостей, усмішки не сходили з їхнього обличчя. Студенти БДМУ співали пісні, танцювали, проводили конкурси. Святий Миколай всім діткам вручив подарунки. В свою чергу, вони також підготували свій виступ. Вихованець інтернату зачитав вірш про маму, вразив виступ незрячого від народження хлопчика, який заспівав пісню про матір. Всі присутні були зворушені до сліз.

Вихованці інтернату, не дивлячись на те, що позбавлені багатьох нам звичних речей, не стали жорстокими, не озлобилися на світ, їх погляд відкритий і щирий. У них потрібно вчитися радіти кожній прожитій хвилині, цінувати і просто любити життя, а також творити добро на Землі.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати