• Українська
  • English
5 грудня – Міжнародний День волонтера
5 грудня - Міжнародний День волонтера

5 грудня – Міжнародний День волонтера

День волонтера був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.

Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе.

В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.
Волонтерство та благодійність – невід’ємні складові корпоративної культури Буковинського державного медичного університету. У навчальному закладі започатковано багато волонтерських та благодійних проектів, у яких беруть участь студенти, викладачі та співробітники усіх структурних підрозділів.

Студенти-волонтери БДМУ організовували та проводили благодійні та санітарно-просвітницькі акції до тематичних днів, зокрема, до Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, Міжнародного дня захисту дітей, Міжнародного дня громадян похилого віку, Дня довкілля, Всесвітнього дня здоров’я, Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією, Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я в Україні, Всесвітнього дня боротьби проти діабету, Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом тощо. Студенти та викладачі постійно долучаються до надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, які знаходяться в зоні ООС.

Читайте ще: Студентка БДМУ -лауреат премії імені Героїв Небесної Сотні

Куратори студентських груп проводять благодійні акції в багатьох спеціалізованих дитячих закладах м. Чернівці, Чернівецької та Івано-Франківської областей (Чернівецький обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи, Чернівецький спеціальний дошкільний навчальний заклад №37 для дітей з вадами мови, Чернівецький обласний спеціалізований будинок дитини, Чернівецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2 для дітей зі зниженим слухом тощо), а також в геріатричних центрах та відділеннях лікувальних установ м. Чернівці.

Читайте ще: Лікарі-інтерни допомагають інфекціоністам області

З нагоди відзначення Міжнародного дня волонтера ректорат та Студентська рада БДМУ вітає активних учасників волонтерського руху та дякує їм за альтруїзм, ініціативність та небайдужість.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати