• Українська
  • English
Диференційована фармакотерапія, роль сучасних засобів доставки при захворюваннях органів дихання
Диференційована фармакотерапія

Диференційована фармакотерапія, роль сучасних засобів доставки при захворюваннях органів дихання

15 листопада 2011 року кафедрою фтизіатрії та пульмонології БДМУ була проведена обласна науково-практична конференція присвячена Всесвітньому дню боротьби з пневмонією та хронічним обструктивним захворюванням легень і Міжнародному дню відмови від куріння, яку відкрили завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ Л.Д. Тодоріко та головний фтизіатр області А.М. Теслюкова.

Організатором конференції виступила кафедра фтизіатрії та пульмонології БДМУ. У конференції взяли участь 217 лікарів (терапевтів, пульмонологів, сімейних лікарів, фтизіатрів).
З доповідями виступили: Л.Д. Тодоріко, доктор медичних наук, завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ; С.В. Коваленко, кандидат медичних наук, доцент кафедри внутрішньої медицини БДМУ; В.В. Шманько, професор кафедри клінічної фармакології Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського; А.М. Теслюкова, координатор Програми “Зниження захворюваності туберкульозом в Україні за рахунок розширення та покращення доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу” в Чернівецькій області, головний лікар Чернівецького обласного протитуберкульозного диспансеру.

Тематика доповідей відповідала сучасним проблемам, що пов’язані із захворюваннями органів дихання, які за даними ВООЗ вийшли на 3-4 місце по смертності у світі. Щороку реєструється приблизно 3 млн. смертельних  випадків, що дозволяє розцінити ХОЗЛ як друге за поширеністю захворювання у світі. По Чернівецькій області серед всіх бронхолегеневих захворювань ХОЗЛ в осіб старше 60 років становить 40,8 %. Було відзначено, що захворювання значно помолодшало, а прямі і непрямі соціальні витрати на лікування збільшуються з кожним роком.
Розглянуто питання диференційованої фармакотерапії захворювань органів дихання та сучасних засобів доставки інгаляційних препаратів; профілактики вірусних захворювань.

Наголошувалось, що одним із факторів розвитку ХОЗЛ і інших захворювань, які  щорічно стають причиною смерті багатьох громадян нашої країни, є куріння. Збитки системи охорони здоров’я та втрати суспільства, пов’язані з вживанням тютюну, оцінюють як катастрофічні – у країні близько 9 млн. активних курців, тобто третина працездатного населення.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати