• Українська
  • English
Чернівецький медичний коледж Буковинського державного медичного університету відсвяткував 200-літній ювілей
Чернівецький медичний коледж Буковинського державного медичного університету відсвяткував 200-літній ювілей

Чернівецький медичний коледж Буковинського державного медичного університету відсвяткував 200-літній ювілей

14 жовтня 2011 року в музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської відбулись урочистості з нагоди святкування 200-літнього ювілею Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету.

Повертаючись до історії цього навчального закладу, то зародження середньої медичної освіти на Буковині відбулося 5 березня 1811 року, саме тоді було відкрито акушерську школу у Чернівцях.

Сьогодні Чернівецький медичний коледж Буковинського державного медичного університету – є вищим навчальним закладом І-ІІ рівнів акредитації, з сучасною навчально-матеріальною базою, професіоналами-викладачами.

Тисячі висококваліфікованих молодших медичних спеціалістів є випускниками коледжу, серед яких чимало видатних учених та громадських діячів, які працюють в Україні і за кордоном.

Зустрічаючи 200-літній ювілей, колектив з оптимізмом дивиться у майбутнє, продовжує підготовку медичних фахівців, які здатні творчо мислити, перебувати в наукових пошуках, зробити свій внесок у розбудову молодої Української держави.

Урочисте зібрання стало завершальною крапкою цілого ряду святкових заходів, серед яких найвагомішими були ювілейна науково-практична конференція “Розвиток медичної освіти на Буковині” та відкриття пам’ятного знаку у вшанування пам’яті тих, хто започаткував навчальний заклад та розвивав його.

Привітати ювілярів прийшли представники Міністерства охорони здоров’я України, Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної та міської рад, ректори вищих навчальних закладів, директори медичних коледжів, головні лікарі, заступники головних лікарів з питань медсестринства, головні медсестри, лікувально-профілактичних закладів Чернівців та області, члени асоціацій медичних сестер, випускники та студенти БДМУ та випускники та студенти Чернівецького медичного коледжу.

На початку урочистостей шановні гості мали можливість ознайомитися з історією навчального закладу, переглянувши короткий фільм. Незмінними ведучими свята були студенти-медики, які уособлювали минуле, теперішнє і майбутнє молодших медичних спеціалістів.

З вітальними словами до всіх присутніх звернувся О.Ф.Кулик, директор Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету. Олександр Федорович зазначив, що історія становлення коледжу є підсумком роботи досвідчених, мудрих людей, які працювали до нас, працюють зараз, доповнюючи здобутки коледжу у підготовці висококваліфікованих молодших медичних спеціалістів. Він висловив щиру вдячність шановним гостям за участь у святкуванні, викладацькому складу коледжу за їхню працю, студентам та випускникам навчального закладу.

Привітав викладачів та студентів коледжу з ювілеєм Голова Чернівецької облдержадміністрації М.М.Папієв. Михайло Миколайович висловив переконання, що коледж і надалі досягатиме нових висот і успіху, підвищуватиме конкурентоспроможність своїх вихованців і медицини загалом, за великим рахунком – слугуватиме зростанню авторитету буковинського краю в Україні і поза її межами.

До слів вітання долучилися представники Міністерства охорони здоров’я України: Ігор Васильович Клоченко, начальник відділу менеджменту та управління керівними кадрами галузі Департаменту кадрової політики, освіти, науки та запобігання корупції МОЗУ та Тетяна Іванівна Чернишенко, представник Міністерства охорони здоров’я України.

У знаменний день двохсотлітнього ювілею Чернівецького медичного коледжу щиросердну подяку його колективу за самовіддану, невтомну працю висловив Т.М. Бойчук, ректор Буковинського державного медичного університету. Тарас Миколайович зазначив, що про високий рейтинг навчального закладу свідчить плеяда відомих лікарів, організаторів охорони здоров’я, науковців, державних діячів – випускників коледжу. До привітання ректора БДМУ приєдналися проректори та директори медичних коледжів Буковинського державного медичного університету.

 З нагоди ювілею ректорат БДМУ подарував коледжу комп’ютерну техніку для устаткування нового комп’ютерного класу.

З вітальними словами до ювілярів звернулися: Начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації Ігор Дмитрович Шкробанець; Заступник начальника Головного управління освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Любов Миколаївна Тарангул; Начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігор Володимирович Незборецький; Начальник управління освіти Чернівецької міської ради Василина Семенівна Малишевська; генеральний консул Румунії в Чернівецькій області Татіана Попа; народний артист України Іво Бобул.

На ювілей коледжу з привітанням завітали гості із Швейцарії, працівники психіатричної клініки містечка Мюнстерлінген кантону Тургау. З цією клінікою тісно співпрацює Буковинський державний медичний університет вже багато років, а останні два роки і Чернівецький медичний коледж. Від швейцарської делегації щиросердні вітання висловила заступник директора клініки по роботі з догляду за хворими Регула Люті.

В залі були присутні поважні ветерани коледжу, які присвятили своє життя викладацькій роботі. В зв’язку із святкуванням 200-літнього ювілею педагогічною радою було прийняте рішення про заснування Книги пошани коледжу, в яку занесені імена цих поважних людей.

На адресу коледжу звучали щирі слова вітань, захоплення 200-річною історією навчального закладу, побажання нових звершень. Гості вручали пам’ятні подарунки, лунали музичні вітання.

Ще раз щиро вітаємо колектив Чернівецького медичного коледжу БДМУ зі святом! Нехай цей визначний ювілей стане потужним імпульсом для вашого подальшого розвитку та розквіту

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати