• Українська
  • English
Не дай СНІДу шанс!
Не дай СНІДу шанс!

Не дай СНІДу шанс!

1 грудня 2011 року в приміщенні палацу “Академічний” з нагоди Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом та Дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми відбулася благодійна акція та концерт в рамках Національної інформаційної кампанії з профілактики ВІЛ/СНІДу “Не дай СНІДу шанс!”.

Головним організатором акції виступив Буковинський державний медичний університет, зокрема кафедра інфекційних хвороб та епідеміології, співорганізаторами – Головне управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА,Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом; Чернівецький обласний благодійний фонд “ЦЕНТР ПЛЮС”.

Привітав зібрання та подякував за участь у акції І.Д. Шкробанець, начальник Головного управління охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації. Ігор Дмитрович наголосив на важливості лояльного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Вітання та вдячність від Т.М.Бойчука, ректора БДМУ передав А.Г .Іфтодій, проректор з лікувальної роботи, який зазначив, що саме медичним працівникам та студентам-медикам належить основна роль у подоланні та профілактиці ВІЛ/СНІДу.

До слів вдячності також приєдналися Ю.М. Лесюк, Головний лікар Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом та В.В. Веліжанінов, регіональний представник Всеукраїнської благодійної організації “Люди, що живуть зі СНІДом”.

Впродовж дня студентами-волонтерами БДМУ збиралися благодійні внески, які Анна Рибарчук, Голова комісії з соціально-психологічних питань Студентської ради університету на завершення благодійного концерту передала Чернівецькому обласному благодійного фонду “ЦЕНТР ПЛЮС”

У благодійному концерті взяли участь студенти та викладачі Буковинського державного медичного університету а також учасники зразкового колективу сучасного танцю “XXI століття” Чернівецького обласного центру естетичного виховання “Юність Буковини”. Також студенти та викладачі вишу долучилися до збору коштів. Ці кошти будуть передані на лікування ВІЛ-інфікованим на додаткові медичні обстеження, – повідомив С.А. Сорокатий, Президент Чернівецького обласного благодійного фонду “ЦЕНТР ПЛЮС”.

Цього ж дня на Центральній площі міста благодійним фондом “Життя заради життя” та Студентським парламентом Буковини до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом було проведено благодійну акцію – запалювання свічок-лампадок у вигляді Червоної стрічки – символу солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД. Студенти нашого вишу на чолі з Василем Мосійчуком, Головою Студентської ради також взяли участь у цій акції.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до благодійних акцій, адже тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати проблему ВІЛ/СНІДу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати