• Українська
  • English
Студентка БДМУ – переможець Міжнародного конкурсу з української мови
Студентка БДМУ – переможець Міжнародного конкурсу з української мови

Студентка БДМУ – переможець Міжнародного конкурсу з української мови

17 лютого відбулося проведення фінального етапу та нагородження переможців обласного етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 

Цьогоріч  у цьому престижному конкурсі у номінації «Студенти вищих навчальних закладів нефілологічного спрямування» перемогу здобула студентка 15 групи І курсу медичного факультету №2 Ангеліна Кірушок (науковий керівник доцент кафедри суспільних наук та українознавства Шутак Л.Б.).

Ангеліну нагороджено дипломом І ступеня, а її наукового керівника – грамотою Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за популяризацію української мови серед студентів.

Від імені ректорату щиро вітаємо Ангеліну та її наукового керівника з перемогою та бажаємо нових здобутків та напрацювань.

«Мово рiдна, слово рiдне! Хто вас забуває, той у грудях не серденько, а лиш камiнь має», – саме цими словами Сидора Воробкевича звернулася до учасників Міжнародного конкурсу представник Ліги українських меценатів Олена Кульбабська під час нагородження переможців обласного етапу.

Щорічний конкурс знавців української мови має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Щороку у престижному конкурсі беруть участь учні закладів середньої, професійно-технічної освіти, студенти та курсанти закладів вищої освіти усіх рівнів акредитації, а також молоді люди з різних куточків світу. Саме тому особливо приємно, що майбутні лікарі беруть участь у цьому фестивалі української мови, посідаючи чільні місця і на обласному, й на Міжнародному рівнях.

Нагадаємо, Петро Яцик – видатний український бізнесмен і меценат, одна із найвизначніших особистостей сучасного українського світу (хоч і проживав у Канаді, але завжди гордо називав себе українцем). Він учив людей бути багатими не тільки у прямому значенні цього слова, а й багатими думкою та словом.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати