• Українська
  • English
Перше місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика виборола студентка стоматологічного факультету
Перше місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика виборола студентка стоматологічного факультету

Перше місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика виборола студентка стоматологічного факультету

17 травня 2011 року у м. Київ завершився ХІ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика. У Національному академічному театрі ім. І. Франка під час урочистостей було нагороджено переможців. Вперше в історії Буковинського державного медичного університету з-поміж студентів нефілологічних факультетів перше місце виборола студентка І курсу стоматологічного факультету – Агафонова Олександра (науковий керівник – доцент кафедри суспільних наук та українознавства Шутак Лариса Богданівна).

Треба зазначити, що Міжнародний мовний конкурс ім. П. Яцика – один із наймасштабніших загальнонаціональних проектів. Щорічно у ньому беруть участь близько 5-ти мільйонів учнів та студентської молоді. Тому перемогти у такому змаганні почесно і престижно.

До переможців зі словами привітання звернулися Президент Ліги українських меценатів доктор фармацевтичних наук В. Загорій, близький друг засновника конкурсу – П. Яцика – доктор медицини, відомий письменник і громадський діяч Ю. Щербак, народний депутат України, голова спілки письменників – В. Яворівський, лауреати премії ім. Т. Шевченка Г. Гусейний та М. Слабошпицький, голова жюрі конкурсу, директор Інституту української мови АН України, доктор філологічних наук, професор П. Гриценко, лідер гурту ТАРТАК С. Положинський та інші.

Благословив переможців та їхніх викладачів, побажав здоров’я і наснаги Патріарх Київський і всієї України-Руси Православної Церкви (КП) Філарет.

Подібні конкурси підвищують престиж української мови серед молоді і виходять за межі власне змагання. Вони пропагують мову, розширюють її функціонування, збільшують коло користувачів.

Із уст організаторів конкурсу, представників влади, преси, українських письменників і громадських діячів не раз звучали слова про те, що настане той час, коли не будуть відводитись окремі дні на святкування мовних свят, а це свято стане суцільним. Спілкуватися українською стане не обов’язком, а потребою для кожного українця. Ми також свято віримо в те, що такий день настане. І мова українська стане об’єднуючим фактором, незамінним атрибутом життя кожного з нас. Розмовляти українською буде престижно і модно.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати