• Українська
  • English
Міжнародний турнір з футболу, присвячений 20-й річниці незалежності України
Міжнародний турнір з футболу

Міжнародний турнір з футболу, присвячений 20-й річниці незалежності України

18-19 травня 2011 року на стадіоні спорткомлексу «Олімпія» відбувся Міжнародний турнір з футболу серед студентських команд Сучавського університету Штефана чел Маре (Румунія), Буковинського державного медичного університету та Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, присвячений 20-й річниці незалежності України.

18 травня на відкритті змагань учасників вітали начальник Головного управління охорони здоров’я у Чернівецькій області Ігор Дмитрович Шкробанець,  ректор Буковинського державного медичного університету професор Тарас Миколайович Бойчук, проректор з наукової роботи Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича професор Олександр Григорович Ушенко. Високоповажні гості щиро привітали румунських студентів на гостинній землі Буковини, відзначили важливість налагодження міжнародних зв’язків між університетами Румунії та України, висловили надію, що спорт і надалі об’єднуватиме студентську молодь. Тарас Миколайович Бойчук особисто привітав усіх гравців і гаряче вболівав за наших футболістів.

Підтримали команду університету проректор з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ доцент Ніна Іванівна Зорій і завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини професор Віктор Корнійович Тащук.

Футбольна команда Буковинського державного медичного університету вперше виступала у змаганнях такого високого рівня. Вміле керівництво тренера команди – викладача кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Миколи Миколайовича Андрійця та гаряча підтримка вболівальників допомогли нашій команді максимально показати свої можливості.

В підсумку змагань перемогла команда університету Штефана чел Маре, але такий результат не можна вважати поразкою для нашої команди, оскільки студенти грали з професійною футбольною командою, яка виступає на європейській футбольній арені, і була їй гідним суперником.

19 травня – другий ігровий день Міжнародного турніру з футболу. Глядачі могли насолодитися фінальною грою між командами Сучавського університету Штефана чел Маре та Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича. З рахунком 3:2 перемогла румунська команда, яка й стала переможцем змагань. Срібло отримали студенти ЧНУ імені Ю.Федьковича, бронза – у студентів БДМУ.

На урочистому нагородженні були присутні начальник Чернівецького обласного управління комітету з фізичного виховання та спорту МОН України К.К. Жукотинський, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької ОДА О.В. Довганич, перший проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Р.І. Петришин, проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Т.В. Марусик, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Буковинського державного медичного університету Н.І. Зорій. Після церемонії нагородження відбувся концерт за участі студентів ЧНУ ім. Ю. Федьковича та оркестру Чернівецького гарнізону 300 механізованого полку.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати