• Українська
  • English
Обласна науково-практична конференція “Актуальні проблеми в галузі протидії епідеміям туберкульозу і ВІЛ-інфекції”
Обласна науково-практична конференція “Актуальні проблеми в галузі протидії епідеміям туберкульозу і ВІЛ-інфекції”

Обласна науково-практична конференція “Актуальні проблеми в галузі протидії епідеміям туберкульозу і ВІЛ-інфекції”

24 травня 2011 року в палаці «Академічний» відбулася обласна науково-практична конференція “Актуальні проблеми в галузі протидії епідеміям туберкульозу і ВІЛ-інфекції», організована для лікарів практичної охорони здоров’я кафедрою фтизіатрії та пульмонології, інфекційних хвороб та епідеміології Буковинського державного медичного університету, головним управлінням охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Чернівецьким обласним центром профілактики та боротьби зі СНІДом та обласним протитуберкульозним диспансером під гаслом «Два захворювання – одне життя».

Мета проведення конференції – нагальна потреба обговорення актуальних проблем в галузі протидії епідеміям туберкульозу і ВІЛ-інфекції в рамках міждисциплінарного комплексного підходу та удосконалення виявлення їх первинною ланкою охорони здоров’я.  

Актуальність обговорюваної проблеми зумовлена тим, що розвиток епідемії ВІЛ-інфекції випереджає темпи розгортання профілактики щодо її запобігання, оскільки за останні роки в Україні спостерігається негативна тенденція до зростання  темпів поширення туберкульозу/ВІЛ/СНІД особливо серед осіб працездатного віку.
На конференції були присутні лікарі-терапевти, сімейні лікарі, фтизіатри, пульмонологи, представники засобів масової інформації та телебачення.
З вітальним вступним словом до учасників конференції звернулася головний терапевт обласного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА Цинтар Т.П. Підвела підсумки роботи науково-практичної конференції завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ Тодоріко Л.Д.

В рамках конференції були висвітлені наступні доповіді: «Ко-інфекція ВІЛ/ТБ в Україні – сучасний стан проблеми» (завідувач кафедри фтизіатрії та пульмонології Тодоріко Л.Д.), «Реалізація виконання заходів Регіональної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу в Чернівецькій області на 2009-2013 роки (головний лікар Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Лесюк Ю.М.), «Етіологія, патогенез, клініка, сучасні методи діагностики і принципи лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу (доцент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Давиденко О.М.), «Про підсумки виконання загальнодержавної програми протидії туберкульозу в Чернівецькій області (головний лікар Чернівецького обласного протитуберкульозного диспансеру Теслюкова А.М.), «Проблемні питання добровільного консультування та тестування на ВІЛ (лікар-інфекціоніст Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Соколенко М.О. ), «Немедичний супровід ВІЛ-інфікованих пацієнтів, стигма  та дискримінація (регіональний представник Всеукраїнської Мережі людей, які живуть з ВІЛ Веліжанін В.В.).

Проведено анкетування учасників конференції, за результатами якого надана оцінка ефективності роботи заходу.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати