• Українська
  • English
Студентський театр БДМУ став учасником європейського театрального проекту
Студентський театр БДМУ став учасником європейського театрального проекту

Студентський театр БДМУ став учасником європейського театрального проекту

Народний аматорський студентський театр Буковинського державного медичного університету став учасником Міжнародного молодіжного  театрального фестивалю “FUTURE” та європейського театрального проекту, який проходив у м.Бремені (Німеччина) упродовж 1-10 серпня.

Учасниками фестивалю стали чотири країни – Німеччина – Бременський молодіжний театр“Студіо11”, Росія – Молодіжний театр (Москва), Естонія – Талінський театр “Гротеск”, Україна – народний аматорський студентський театр Буковинського державного медичного університету.

Фестиваль організований з метою розширення культурного обміну і співпраці між країнами, обміну досвідом в роботі з молоддю і знайомства з новими формами театральної педагогіки, стимулювання і розвитку молодіжної театральної творчості, сприяння росту активності інтересу глядацької аудиторії до театру, зміцнення дружніх зв’язків, творчих контактів молоді різних країн.

Кожен театральний колектив представив свою “Візитну картку” та виставу перед учасниками фестивалю та публікою Бремена. Студентський театр БДМУ показав виставу за п’єсою сучасного драматурга Неди Нежданої “Угода з ангелом”.

Кожного дня проводилися майстер-класи та паралельно створювався європейський проект де всі чотири театральні колективи працювали над постановкою вистави про проблеми інтернету.

– “Це був насправді цікавий для нас експеримент, оскільки не будучи професійними акторами, ми мали змогу здобути для себе нові театральні знання та відкрити себе з іншої сторони. Адже наш студентський театр діє в іншій театральній формі, а вистава “Ilike” вимагала від нас більш вираженої пластики та емоційності.

Представляючи свою країну ми показували виставу “Угода з ангелом”, і приємним було те, що люди, незнаючи української мови все ж порадували нас бурхливими оплесками, позитивними відгуками та великим захопленням від професійної гри студентів-медиків”, – ділиться враженнями Христина Буринюк, студентка IV курсу, учасниця театру.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати