• Українська
  • English
В БДМУ пройшла посвята першокурсників у студенти
В БДМУ пройшла посвята першокурсників у студенти

В БДМУ пройшла посвята першокурсників у студенти

31 серпня в Палаці «Академічний» відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет». Цього року академічна родина університету поповнилася більше ніж на тисячу осіб.

 

Студентів-першокурсників з початком навчання привітав ректор БДМУ Тарас Бойчук та почесні гості свята: голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць, декан медичного факультету Вищої школи наук про здоров’я (м. Жирардув, Республіка Польща) пані Гражина Томіак.

Історичні віхи та основні здобутки БДМУ презентував присутнім Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи.

Від батьків-першокурсників зі словами вітання та настановами звернулися Наталія Турубарова-Леунова та Наталія Євчук.

Ректор університету Тарас Бойчук вручив першокурсникам символічний Студентський квиток та Ключ до знань і побажав успішного навчання й захоплюючого студентського життя.

Хвилюючою миттю для кожного студента стало прийняття клятви першокурсника, яку зачитала проректор з науково-педагогічної роботи та виховання Ніна Зорій за участю деканів факультетів та директора коледжу БДМУ. Після виголошення клятви першокурсники вперше у якості студентів виконали «Gaudeamus».

До слів вітань долучилися студенти 6 курсу та побажали першокурсникам гідно підтверджувати статус студента БДМУ. До слова, цьогоріч Студентська рада БДМУ ввела студентське тьюторство в університеті. Кожна група першокурсників матиме свого тьютора-старшокурсника, який допомагатиме швидше адаптуватися до навчання до студентського життя. У відповідь нове покоління студентів запевнили старшокурсників у тому, що з честю примножуватимуть здобутки своїх попередників.

Мистецькі вітання подарували присутнім учасники Народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» та студій палацу «Академічний» подарували гостям свята.

Ведучими свята були лікар-інтерн Марина Петрюк та студент медичного факультету №2 Антон Іваницький.

Розширений фоторепортаж

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати