• Українська
  • English
БДМУ став учасником Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні
БДМУ став учасником Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні

БДМУ став учасником Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні

Впродовж 24-25 жовтня в Буковинському державному медичному університеті перебували представники Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) – Тарас Тимочко та Яна Чапайло.

 

Під час візиту відбулася зустріч з професором Тарасом Бойчуком, ректором університету, під час якої було підписано меморандум про співпрацю між БДМУ та Американськими Радами з міжнародної освіти. Метою даного проекту є формування прийняття цінностей та важливості академічної доброчесності та посилення громадської підтримки академічної доброчесності в системі вищої освіти України.

24 жовтня Тарас Тимочко, координатор проекту зустрівся з професорсько-викладацьким складом навчального закладу та презентував присутнім програму та положення проекту SAIUP

Також координатори проекту зустрілися зі студентами і провели для них лекцію-дискусію з питань академічної доброчесності.

«Академічна доброчесність – завжди твій вибір»

Лекції передував інтерактивний захід Студентської ради БДМУ «Академічна доброчесність – завжди твій вибір» для учасників, якими стали студенти 1-2 курсу та їх студентські тьютори. В холі корпусу були створені локації, в яких учасникам надавали змогу обрати варіанти своїх дій в тій чи іншій про вокативній ситуації, а потім зустрітися з наслідками їх вибору.

Після того як учасники проходили всі локації, їх запрошували в лекційну залу, де на них вже чекали представники «Проекту сприяння академічної доброчесності в Україні – SAIUP» Тарас Тимочко і Яна Чапайло. Вони провели ознайомлювальну лекцію на тему академічної доброчесності та подискутували зі студентами про медичні та освітні реформи, роль плагіату в науковій роботі тощо.

Після лекції відбувся ще один інтерактивний захід, зорганізований Студрадою БДМУ. Студенти, які отримали при вході до зали частини пазлу, вписували що означає для них академічна доброчесність після проведення даного заходу. Склавши всі частини пазлу разом, учасники сформували Стіну Доброчесності.

На завершення заходу відбувся тренінг від USAID_ВзаємоДія, які завітали в Буковинський державний медичний університет з метою поспілкуватися зі студентами та розібрати антикорупційні сценарії. Студенти гаряче дискутували з представниками антикорупційного проекту про різноманітні життєві ситуації в яких зустрічалася корупція.

25 жовтня Тарас Тимочко та Яна Чапайло зустрілися зі студентами-іноземними громадянами БДМУ та презентували їм лекцію ««Мотивація до навчання як запорука академічної доброчесності».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати