• Українська
  • English
Перинатальна медицина в Україні: проблеми, досягнення, пріоритети
Перинатальна медицина в Україні: проблеми

Перинатальна медицина в Україні: проблеми, досягнення, пріоритети

22 лютого завершила свою роботу науково-практична конференція з міжнародною участю «Перинатальна медицина в Україні: проблеми, досягнення, пріоритети», присвячена пам’яті вчителя – професора Михайленка Омеляна Трохимовича.

 

На секційному засіданні №5 «Інноваційні технології в перинатальній медицині» були розглянуті питання про «Сучасні можливості генетичних досліджень у щоденній практиці акушерів-гінекологів» (д.біол.н. Макух Г.В.), «Скринінг прееклампсії на сучасному етапі» (професор Носенко О.М.), «Знеболення в акушерстві» (к.мед.н. Грижимальський Є.В.).

Значний інтерес викликали доповіді почесних закордонних гостей – співробітників Публічного медико-санітарного закладу Інституту Матері і Дитини (Кишинів, Республіка Молдова), а саме  завідувача науковим відділом акушерства к.мед.н., доцента Петрова В.Н. «Аудит перинатальної смертності – досвід Республіки Молдова», завідуючої науковим відділом перинатології к.мед.н., доцента Куртяну А.М. «Роль клінічних втручань для виживання новонародженого в рамках безперервного догляду за здоров’ям матері і дитини», старшого наукового співробітника наукового відділу перинатології доктора Карауш Т.Н. «Визначення факторів ризику та наукове обґрунтування нового підходу до аналізу випадків смерті доношених новонароджених»;  наукових співробітників наукового відділу акушерства Пэдуре В.С. і Греку К.І.  «Роль инфекционно-воспалительных факторов в мертворождении».

У рамках науково-практичної конференції проведене секційне засідання №6 «Реформування вищої освіти: компетентнісний підхід до розробки програм навчання», де розглянуто питання стосовно уніфікованого підходу до розробки навчальних програм для студентів 4-6 курсів, практичної підготовки студентів з акушерства та гінекології, порядку оцінювання навчальної діяльності студента та структури і перспектив впровадження ОСКІ-2.

Проведена дискусія за матеріалами секції №7 «Проблеми, досягнення, пріоритети перинатальної медицини в Україні», які представлені у режимі on-line.

Учасники конференції схвалили зміст резолюції, відповідальних виконавців та терміни виконання. Після чого відбулося офіційне закриття конференції.

Матеріал підготувала: завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології БДМУ професор Кравченко О.В.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати