• Українська
  • English
Молоді науковці про новітні технології в медицині
Молоді науковці про новітні технології в медицині

Молоді науковці про новітні технології в медицині

Розпочала роботу ІХ Міжнародна медико-фармацевтична конференція студентів і молодих вчених, яка організована Студентським науковим товариством
Буковинського державного медичного університету.

Урочисте перше пленарне засідання конференції відбулося 4 квітня у конференц-залі БДМУ. З вітальним словом до учасників звернувся ректор Буковинського державного медичного університету, доктор медичних наук, професор Тарас Бойчук, побажавши усім плідної дискусії з актуальних питань практичної і теоретичної медицини.

Цьогоріч у конференції беруть участь 545 учасників, з яких 370 молодих науковців БДМУ, 154 – з вищих медичних навчальних закладів України та 21 учасник із-за кордону. Тематика доповідей на секційних засіданнях висвітлює актуальні питання теоретичної, експериментальної та практичної медицини, також гуманітарні й організаційні аспекти медицини, безпеки медичних технологій, ліків, продуктів харчування тощо.

Вперше буде проведено online-трансляцію з секційних засідань англійською мовою “Theoretical medicine” і “Clinical medicine”, що дозволить значно розширити коло слухачів конференції. (http://www.gvolive.com/conference,web-bsmu?NO-BROWSER).

 Звертаючись до молодих вчених, почесний гість конференції, професор Сучавського університету Штефана Чел Маре (Румунія) пан Штефан Пурич підкреслив, що набуті навички наукових пошуків допомагатимуть молодим вченим при вирішенні практичних завдань охорони здоров’я: – Наука не має кордонів, – зазначив він. – І ми завжди із задоволенням приїжджаємо сюди, адже БДМУ є нашим надійним партнером у рамках університетського консорціуму. І така співпраця, безперечно, буде продовжуватися в обраному напрямі.

 Варто зауважити, що вже дев’ятий рік поспіль молоді науковці Буковинського державного медичного університету проводять цей науковий форум. Розширилась не тільки географія конференції, яка налічує сьогодні дванадцять країн (Україна, Росія, Білорусь, Польща, Молдова, Чехія, Франція, Болгарія, Узбекистан, Киргизстан, Литва та Італія), але і її тематика: з медичної конференція переросла у медико-фармацевтичну.

Підсумкове пленарне засідання відбудеться 5 квітня у палаці “Академічний”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати