• Українська
  • English
14 лютого – День Святого Валентина
14 лютого – День Святого Валентина

14 лютого – День Святого Валентина

День усіх закоханих традиційно відзначається 14 лютого. Це свято оповите багатьма таємницями починає свій відлік ще з ІІІ століття, у якому за легендою жив християнський священик Валентин й поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною. Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім’я заважає солдатам воювати за імперію. Саме тому видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, незважаючи на цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув’язнили під охороною офіцера, прийомна донька якого була сліпою. Священик оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав стратити священика, що й сталося 14 лютого.

Оскільки День Валентина не передбачає чітких традиційних канонів святкування чи офіційних урочистостей, то це свято постає гарною нагодою перетворити звичний день у романтичну пригоду й подарувати коханій людині приємні враження та гарний настрій.

Напередодні 14 лютого викладачі кафедри суспільних наук та українознавства поцікавились у професорсько-викладацького складу і студентства БДМУ про враження та очікування від свята та надали можливість привітати з нагоди дня усіх закоханих.

Отож, шановні викладачі та студенти Буковинського державного медичного університету приймайте вітання-валентинки від своїх колег і не забудьте привітати їх у відповідь.

СидоренкоМикола Сидоренко, професор кафедри суспільних наук та українознавства.

День святого Валентина не є традиційним українським святом. Проте важливо, що це запозичення з світової глобальної культури несе позитив і радість людям різного віку та статусу. Бажаю закоханим взаємоповаги та порозуміння у стосунках. 

 

 

ТимофієваМарина Тимофієва, доцент кафедри психології та соціології

День Святого Валентина сприйнявся більшістю суспільства. Це свято у різних країнах відзначають по-різному: дарують квіти, солодощі, приємні слова. Людина виринає з буденних побутових проблем і отримує увагу, тепло, ніжність та любов. Бажаю всім “купатись” у щасті, радості та закоханості. 

 

Царенко

Дарія Царенко, студентка 3 курсу медичного факультету № 1

Позитивне ставлення до цього свята. Все-таки любов була, є та буде! Нехай цей день залишить лише теплі спогади для всіх закоханих пар і подарує море ніжності й насолоди.

 

 

 

БілійчукМихайло Білійчук, студент 4 курсу стоматологічного факультету

Цінуйте кохання! Кохайте! Будьте коханими! Нехай це почуття допомагає Вам та підтримує Вас у всіх починаннях.  

 

 

СивокоровськаАнастасія Сивокоровська, студентка 4 курсу медичного факультету № 1

Це досить миле свято, цікава легенда, в яку люди радо вірять. Хоча справжнє кохання не визнає якогось визначеного дня (навіть такого романтичного). А дарувати коханій людині подарунки, гарний настрій та позитивні емоції треба постійно!

 

 

 

 

КрасовськийМикола Красовський, студент 4 курсу медичного факультету № 2

Бажаю всім щонайбільше приємних та світлих емоцій напередодні Дня Святого Валентина. Даруйте тільки позитивний настрій коханим людям!

 

лав

Лавані Оношемідже, студентка 2 курсу медичного факультету № 3

Віднедавна День Святого Валентина відзначають в Нігерії. Серед молоді організовуються концерти та вечірки. Люди дарують подарунки й отримують гарний настрій.

 

 

 

У переддень свята від імені ректорату щиро бажаємо, щоб день закоханих запам’ятався для всіх тільки гарними враженнями, а кохання повсякчас дарувало лише приємні миті.

Також, шановні співробітники та студенти, приймайте музичні вітання від Адміністратора (Doctor MOM) та Прес-служби з Днем закоханих на хвилях Радіо БДМУ:

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати