• Українська
  • English
Актуальні проблеми морфології в теоретичній та практичній медицині
Актуальні проблеми морфології в теоретичній та практичній медицині

Актуальні проблеми морфології в теоретичній та практичній медицині

Упродовж 24-25 жовтня відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми морфології в теоретичній та практичній медицині», присвячена 75-річчю з дня заснування Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет».

На пленарному засіданні, яке проходило у палаці «Академічний», із вітальним словом до учасників конференції звернувся голова організаційного комітету, ректор БДМУ професор Т.М. Бойчук.

Під час виступу з вітальним словом представник делегації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця професор Л.М. Яременко вручила ректору нашого університету професору Т.М. Бойчуку вищу відзнаку Наукового товариства анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів України – «Золота медаль В.О. Беца» за досягнення у морфологічній науці.

У форумі взяли участь науковці та лікарі України, ближнього та дальнього зарубіжжя. Почесними гостями конференції були делегати із Державного університету медицини та фармації імені Ніколає Тестеміцану (м. Кишинів, Республіка Молдова), від яких з вітальним словом виступив професор І.М. Катеренюк.

Під час пленарного та секційних засідань обговорювалися сучасні методи морфологічного дослідження, значення морфології для клінічної практики, сучасні методики викладання морфологічних дисциплін, майбутнє морфології та відкриті морфологічні проблеми. Науковці поділились своїм досвідом, новими розробками та досягненнями в гістології, анатомії, клінічній анатомії та оперативній хірургії, патологічній анатомії. Кожна доповідь викликала жваві дискусії, учасники конференції задавали актуальні питання, ділились, своїми думками, ідеями та досвідом.

Велике зацікавлення в учасників конференції викликали проведені на базі кафедри гістології, цитології та ембріології майстер-класи «Цифрова мікроскопія – нові рішення для освіти», «3D-реконструювання мікроскопічних об’єктів».

У кулуарах продовжувався жвавий діалог між делегатами конференції про шляхи покращення результатів морфологічних досліджень, які можуть бути використані у практичній медицині. Організатори конференції професори Цигикало О.В., Олійник І.Ю., асистент Петришен О.І., члени організаційного комітету – співробітники кафедри гістології, цитології та ембріології налагодили нові наукові зв’язки та намітили напрямки співпраці з учасниками конференції. У рішеннях конференції висвітлені перспективи подальшого розвитку різних напрямків морфології для вирішення сучасних теоретичних та практичних медичних проблем.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати