• Українська
  • English
БДМУ – 78

БДМУ – 78

Шановні викладачі, студенти, співробітники! Сердечно вітаю з 78 річницею університету. Саме 20 жовтня далекого 1944 року наш навчальний заклад розпочав свою діяльність на Буковині. В цей день, більше ніж півстоліття тому, Народний комісаріат охорони здоров’я поновив діяльність 2-го Київського медінституту з лікувальним факультетом та передислокував його в місто Чернівці, що стало початком розвитку Чернівецького медичного інституту.

Наш заклад вищої освіти пройшов шлях інституту–академії–університету, плекаючи цілу плеяду видатних лікарів та науковців, які, безперечно, мали величезний вплив на історію розвитку цілих напрямків медицини та медичної науки: професори С.М. Савенко (нервові хвороби), Б.Л. Радзіховський (офтальмологія), М.К. Венцьковський та Д.Б. Теодор (акушерство й гінекологія), В.О. Ельберг, Н.Б. Щупак, М.Ю. Рапопорт, В.А. Тригер (внутрішні хвороби), Є.Р. Цитрицький та О.Ю. Мангейм (хірургія), З.Н. Гржебін (дерматовенерологія), С.П. Закривидорога (фармакологія), І.Г. Федоров і Д.С. Четвертак (патофізіологія), К.Д Філатова (анатомія), О.М. Федорович (педіатрія), Г.П. Калина (мікробіологія), Я.Л. Скляров (нормальна фізіологія), Н.М. Шинкерман (патанатомія), Н.Л. Татаренко (психіатрія), М.І. Михалойц (ЛОР-хвороби), А.В. Кирилічева (гістологія) та багато і багато інших.

Із початком своєї діяльності в Чернівцях інститут стає науково-методичним й лікувально-профілактичним центром краю. І треба відзначити, що цю славну традицію колектив університету продовжує і примножує по нині.

Вітаю професорсько-викладацький склад та студентство з поважною датою нашого навчального закладу. Нам, насправді, випала велика честь працювати та здобувати фах лікаря у стінах Буковинського державного медичного університету. Щиро пишаємося науковцями, лікарями – вчителями та учнями нашої буковинської медичної вищої школи та будемо докладати усі зусилля, щоб ставати кращими з року в рік.

Щиро бажаю перш за все перемоги нашій Україні, миру та добра, БДМУ – процвітання та нових звершень. Віримо у свою країну, дякуємо захисникам за можливість продовжувати славні традиції рідної Alma-Mater

З повагою в.о. ректора закладу вищої освіти професор Оксана АНДРІЄЦЬ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати