• Українська
  • English
БДМУ співпрацює з провідними медичними установами Німеччини

БДМУ співпрацює з провідними медичними установами Німеччини

 Пріоритетним напрямком післядипломної медичної освіти та безперервного професійного розвитку лікарів різних спеціальностей в Україні є підвищення теоретичної підготовки та практичних навичок з питань надання висококваліфікованої допомоги новонародженим дітям.

На кафедрі педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ за ініціативою д.мед.н., професора Ю.Д. Годованець та д.мед.н., доцента А.Г.Бабінцевої, за погодженням із завідувачем кафедри д.мед.н., професором Ю.М.Нечитайло та керівництвом університету в особі в.о. ректора закладу вищої освіти д.мед.н., професора А.О.Андрієць ініційована співпраця з колегами м. Дрезден (Німеччина), на чолі з професором M. Руїдігер (Mario Rüdiger).

Професор Маріо Руїдігер – знаний фахівець, лікар за профілем неонатології та дитячої інтенсивної терапії, завідувач Відділення неонатології та педіатричної інтенсивної терапії Університетської клініки Карла Густава Каруса, директор Саксонського центру фето-неонатального здоров’я та віце-президент Німецької спілки перинатальної медицини.

Професор М.Руїдігер є засновником благодійного фонду Deutsche Stiftung Kranke Neugeborene (DSKN), який підтримує наукові дослідження у сфері неонатальної допомоги, психологічного супроводу сімей, які мають передчасно народжених дітей.

 https://www.dskn.org/

Враховуючи надзвичайно складні умови роботи неонатологічної служби України під час війни, зростаючі потреби лікувальних закладів у сучасному обладнанні, за ініціативою професора М. Руїдігер благодійним фондом DSKN для родопомічних закладів Буковини було закуплено та організовано доставку двох апаратів для проведення лікувальної гіпотермії та двох апаратів для неінвазивної вентиляційної підтримки nCPAP для новонароджених дітей.

Дане обладнання передано на кафедру педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ та передбачено для сумісного використання у фаховій підготовці лікарів та практичній медицині на профільних клінічних базах: КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр» ЧОР та КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР. Логістика постачання та технічний супровід обладнання забезпечено ТПК «Н.З. Техно» на чолі з В.О. Мітіним. На базі КНП «Чернівецький обласний перинатальний центр» ЧОР та КНП «Міський клінічний пологовий будинок №2» ЧМР були проведені тренінги для лікарів-неонатологів та дитячих анестезіологів щодо особливостей використання обладнання за участю співробітників кафедри та фахівців технічного супроводу ТПК «Н.З. Техно».

Доцент Бабінцева А.Г. у липні 2022 року відвідала Університетську клініку Карла Густава Каруса у м. Дрезден та зустрілася з німецькими колегами для обговорення напрямків подальшої співпраці. Результати україно-німецької співпраці були представлені на міжнародній конференції «Chance for Science» 18.09.2022 р.

Подальші проєкти українських та німецьких науковців в рамках договору будуть включати проведення спільних вебінарів та тренінгів, переклад та адаптацію клінічних настанов з метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок українських фахівців на циклах безперервного професійного розвитку, що плануються на базі кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ.

Від імені українських фахівців та батьків маленьких пацієнтів висловлюємо щиросердечну подяку професору М. Руїдігер, його колегам, німецьким громадянам та усім учасникам благодійного проекту, за таку необхідну та потужну допомогу нашій країні. Впевнені, що подальша співпраця допоможе зберегти життя та покращити здоров’я нашим маленьким пацієнтам, наблизити усіх нас до очікуваної перемоги!

Висловлюємо щиру подяку за допомогу в організації логістики постачання, технічний супровід обладнання та фахове навчання ТПК «Н.З. Техно» на чолі з В.О. Мітіним.

Щира подяка керівництву університету, особисто в.о.ректора БДМУ д.мед.н., професору О.А.Андрієць за розуміння і фахову підтримку напрямку перинатальної медицини в регіоні.

Матеріал підготували: професор кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини, д.м.н.,

професор Юлія ГОДОВАНЕЦЬ та доцент кафедри педіатрії,

неонатології та перинатальної медицини, д.м.н., доцент Анастасія БАБІНЦЕВА

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати