• Українська
  • English
Cоціально-психологічний проект «ТЕРИТОРІЯ ЗУСТРІЧІ»/«THE LOCATION» продовжує свою роботу у новому форматі

Cоціально-психологічний проект «ТЕРИТОРІЯ ЗУСТРІЧІ»/«THE LOCATION» продовжує свою роботу у новому форматі

Світ змінюється, змінюються форми й формати роботи, широко впроваджуються новітні технології та окреслюються правила нової взаємодії. Онлайн формат проведення соціально-психологічних тренінгів впевнено займає своє місце поруч із дистанційним навчанням.

Cоціально-психологічний проект «ТЕРИТОРІЯ ЗУСТРІЧІ»/«THE LOCATION» для студентів 1-6 курсів БДМУ з українською та англійською мовами навчання продовжують свою роботу. Вже успішно проведено три тренінги у форматі відео-зустрічей Hangouts Meet.

 

02.04.2020р. відбулась перша онлайн-зустріч учасників проекту з метою проведення соціально-психологічного тренінгу «Social distancing physical distancing + social solidarity». Ведучі тренінгу Вікторія Осипенко (психолог медико-психологічного центру БДМУ, викладач кафедри психології та філософії) та Олександра Гарвасюк (головний куратор медичного факультету №3, асистент кафедри патологічної анатомії БДМУ), як і раніше, проводять захід українською та англійською мовами. Під час тренінгу учасникам було запропоновано обговорити актуальні питання соціальної ізоляції, дистанційного навчання та тривоги, яка супроводжує останні зміни у світі.

Особливий акцент ведучі зробили на дослідженні власних ресурсів, які допомагають почуватися відносно спокійно під час карантину. Поліетнічність тренінгової групи надала унікальну можливість обмінятись абсолютно різним соціально-психологічним досвідом щодо пошуку та відновлення внутрішніх ресурсів кожного. Студенти дійшли до висновку, що самоізоляція – це рідкісна нагода переоцінити внутрішні цінності, переглянути звичні правила життя, якими ми користувались раніше, а збереження навчального процесу, допомагає зберігати цінність часу, витримувати планування й наповнює дні змістовною діяльністю. На завершення зустрічі студенти відмітили, що життя на карантині – це не очікування кінця карантину, не лише вимушена зупинка в житті, яку треба чимось заповнити, щось робити, щоби якось «убити час» і дочекатися «відновлення життя», а це і є  частина життя.

Друга онлайн-зустріч учасників проекту відбулась 09.04.2020р. Тема комунікативного тренінгу «Щастя – можливість вибору» була обрана студентами медичного факультету №3 й підтримана іншими учасниками. Ведучі Вікторія Осипенко та Олександра Гарвасюк разом з учасниками проекту «ТЕРИТОРІЯ ЗУСТРІЧІ»/«THE LOCATION» досліджували поняття та змістове наповнення феномену «щастя», формували нові стратегії встановлення ефективного контакту з собою.

В ході роботи студенти проявили зацікавленість у проблемі психологічної складової професійної компетентності майбутнього лікаря. Використання під час тренінгу jamboard.google дозволило учасникам взаємодіяти разом та створити фотоколаж «Щастя – ЦЕ ТВІЙ ВИБІР!»

16.04.2020 р. проведено третій онлайн-тренінг на тему «Вміння працювати в команді». Учасники тренінгу, виходячи з власних характеристик, розглядали особливості формування «Ми-почуття» та вплив на команду особистості кожного її учасника. Студенти визначили, що командний дух (team spirit), посилює почуття згуртованості, розвиває стійке почуття «Ми», створює мотивацію на спільну діяльність. Ведучими тренінгу Вікторією Осипенко та Олександрою Гарвасюк було запропоновано моделювання «Ми-портрету» на Jamboard, що знайшло активну підтримку учасників. Також участь у проведенні тренінгу взяла Наталія Оксіна (практичний психолог, викладач ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж», Голова Чернівецького обласного методичного об’єднання практичних психологів закладів фахової передвищої освіти) як фахівець з teambuilding.

Такий формат та двомовність проведення тренінгів дозволяє у безпечному мульти-етнічному просторі об’єднати студентів нашого університету з України, Йорданії, Польщі, Індії, Гани тощо.

Зустрічі відбуваються щочетверга і стосуються актуальних тем сучасної молоді! Приєднуйтесь до нас!

 

 

Контакти щодо участі в проекті:

Вікторія Осипенко – osypenko.viktoria@bsmu.edu.ua

Олександра Гарвасюк – olexandra.garvasuk@bsmu.edu.ua

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати