• Українська
  • English
День довкілля

День довкілля

     День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1999 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98 від 6 серпня 1998 року. Цього дня  спільнота  проводить заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

   Напередодні свята, 18 квітня 2024 року,  на кафедрі фізіології ім.Я.Д.Кіршенблата  проведений семінар, у роботі якого взяли участь:   завідувачка кафедри Світлана Ткачук, професор Юрій Масікевич, доцент Віктор Гордієнко, асистентка Тетяна Савчук та студенти 21, 22, 25 та 26 груп ІІ курсу медичного факультету №2. Перед присутніми виступив начальник Управління екології та природних ресурсів Чернівецької обласної військової адміністрації Микола Білоконь, який розповів про стан довкілля Буковинського регіону, завдання і роботу Управління щодо збереження природних ресурсів краю та співпрацю з іншими державними органами. Також Микола Білоконь зазначив, що у світі основним ідеологом і організатором Дня довкілля є Екологічна програма ООН (United Nations Environment Network), яка поширюється і на територію нашої держави.  Слід зазначити, що між Управлінням екології та природних ресурсів Чернівецької ОВА та БДМУ в черговий раз заключено.Договір про наукове співробітництво. Відповідно до договору між нашими закладами існує багаторічна тісна співпраця. Зокрема, викладачі кафедри є консультантами Управління з питань популяційного здоров’я населення, обґрунтування норм санітарно-гігієнічного стану територій тощо.

З презентацією «Довкілля і ми» перед присутніми виступила студентка 24 групи ІІ курсу медичного факультету №2 Анна Полагнин. Спираючись на світові статистичні дані  матеріали закордонних і вітчизняних наукових фахових видань вона охарактеризувала глобальні екологічні проблеми, пов’язані із забрудненням повітря, водойм, ґрунтових вод і ґрунту. Висвітлено проблеми утилізації різноманітних відходів – промислових, хімічних, радіоактивних, побутових, будівельних та медичних тощо. Проаналізовано вплив бойових дій на стан навколишнього середовища в Україні.

   Під час обговорення актуальних питань, висвітлених під час семінару, професор Юрій Масікевич підкреслив наявність зв’язку між станом навколишнього середовища і виникненням різноманітних захворювань у людини, їх прихованим перебігом і наслідками.

    Із завершальним словом виступила професор Світлана Ткачук.

Матеріал підготовлено організатором заходу, доцентом Віктором Гордієнком

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати