• Українська
  • English
День науки в Україні разом з Радою Студентського наукового товариства Буковинського державного медичного університету

День науки в Україні разом з Радою Студентського наукового товариства Буковинського державного медичного університету

Тиждень з 10 по 16 травня 2021 року у Буковинському державному медичному університеті був присвячений Дню науки в Україні, який щорічно відзначають у третю суботу травня.

В рамках тижня науки щоденно в соціальних мережах Студентського наукового товариства БДМУ публікувались тематичні дописи. В Instagram своїх читачів Рада СНТ здивувала календарем наукових подій, в якому розповідалось про перші принципи асептичної хірургії, першу внутрішньошлункову Рh-метрію, пробу Пірке, перші дослідження вітамінів та першу вакцинацію. У форматі сторіз дописувачі сторінки могли ознайомитись з історією життя видатних вчених, що народились в той чи інший день тижня.

Підписники телеграм-каналу СНТ БДМУ Semper Tiro мали змогу насолодитись подкастами на найактуальніші наукові теми, а саме – перспективи використання штучного інтелекту в медицині, застосування стовбурових клітин та редагування генів.

В рамках проведення Школи Молодого Науковця учні та всі бажаючі мали змогу заслухати лекцію на тему «Navigating patient care challenges during the pandemic & what more needs to be done» від лікаря-анестезіолога Marina Haque, представниці «Students Against COVID» (США, Мічиган), яка була цьогорічним лектором на BIMCO. Юні науковці мали можливість поспілкуватись з нею та ставити запитання.

Також для дописувачів сторінки СНТ БДМУ в Instagram був проведений розіграш безкоштовного тижневого відвідування розмовних клубів англійською мовою та знижки на курс англійської мови для медиків від онлайн-школи англійської мови EN_ACTION.

Рада Студентського Наукового Товариства щиро дякує кожному, хто долучався до проведення тижня науки, та вкотре запевняє вас в тому, що не існує жодних перешкод між наукою та науковцем, який прагне до самовдосконалення.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати