• Українська
  • English
День пам’яті Героїв Небесної Сотні

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Згідно  з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» щороку в Україні вшановується День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого 2023 року на кафедрі фармації для студентів IV курсу фармацевтичного факультету Буковинського державного медичного університету відбувся виховний захід-спомин національно-патріотичного характеру, приурочений Революції Гідності. Метою заходу було згадати з студентами та викладачами про найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013-2014 років та вшанувати пам’ять загиблих.

З вступним словом до присутніх звернулася асистентка кафедри фармації, головний куратор фармацевтичного факультету Валерія СИДОР, яка зазначила – Герої Небесної Сотні недарма віддали свої життя, адже саме завдяки їх самопожертві Україна здобула тоді унікальні можливості для змін на краще, стала рухатися в напрямку цивілізованого світу – скасовано диктаторські закони, з якими ми були б позбавлені основних людських прав і свобод, підписано Договір про асоціацію з Європейським союзом. Українці здобули авторитет у світі як народ з власною гідністю та самобутністю.

Мабуть, немає жодного нашого співвітчизника, який не пам’ятає подій, що відбувалися в Києві та по всій країні в кінці 2013 – на початку 2014 року. Для більшості вони стали справжнім зламом у свідомості, адже ніколи до того в мирній Україні народні протести не мали такої кривавої розв’язки. Тоді від вогнепальної зброї загинуло близько сотні протестувальників. Людей, які віддали своє життя за споконвічну мрію української нації — справедливу, демократичну й розвинуту країну, назвали Небесною Сотнею, а день 20 лютого в пам’ять про них став Днем Героїв Небесної Сотні.

Наприкінці заходу виступив завідувач кафедри фармації, доцент Олег ГЕРУШ, який зазначив, що найважливішим стало зміцнення патріотизму, солідарності та самоповаги в українському суспільстві. Люди усвідомили, що вони здатні до самоорганізації й разом можуть змінити країну.

Пам’ятаючи про Героїв Небесної Сотні, ми розуміємо, що  найвищими цінностями залишаються свобода, гідність та право самим обирати свою долю. Слава Україні! Героям Слава!

Вкінці заходу хвилиною мовчання вшанували Світлу пам’ять Героїв Небесної сотні та Героїв російсько-української війни.

Організатор: Валерія СИДОР, головний куратор фармацевтичного факультету, асистентка кафедри фармації.

Учасники: завідувач кафедри фармації, доцент Олег ГЕРУШ, доценти кафедри – Наталія МУЗИКА, Аліна ПАЛАМАР, асистенти – Марія ВЕЛЯ, Мирослав ВАЦИК.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати