• Українська
  • English
Добро завжди переможе

Добро завжди переможе

Ось і закінчується рік. Весь світ зараз знаходиться на хвилі радості, оскільки останній місяць року багатий святами, що несуть добро, надію та мотивують людину до аналізу прожитого року. Однак, наші роздуми та мрії вже протягом 659-и днів переривають сирени повітряної тривоги. Це не заважає нам чинити добрі вчинки, справи та дякувати тим людям, які ціною власного життя захищають український народ, тим, які всі свої сили поклали на терези справедливості та допомоги нашим захисникам.

Одними із тих, хто хоча і стоїть за спиною військових, але допомагає їм та українцям на окупованих територіях, є волонтери.

Співробітниками кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії організовано зустріч студентів 3 курсу фармацевтичного факультету та 3 курсу фахового коледжу БДМУ із представниками БО «Дух нації України» Василем Шкробанцем та ГО «Волонтерська організація «Катарсис» Денисом Гаврилюком. Гості наголосили, що українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 рік – Революція гідності, а потім і війна на Сході, які дали поштовх розвитку волонтерства в країні як потужного громадянського руху.

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну 2022 року волонтерський рух показав усьому світові, що ця сила здатна організовувати, об’єднувати та допомагати розв’язувати складні питання.

Також волонтери розповіли про напрямок своєї діяльності, а викладачі кафедри і студенти, в свою чергу, – про ту частку волонтерства, яку  проводять у стінах БДМУ. Волонтери запевнили, що навіть найменша допомога відіграє велику роль у супротиві українського народу агресору. Такі слова людей, які бувають у найгарячіших точках та контактують із бійцями передової, ще більше надихнула наших студентів та викладачів кафедри на подальшу волонтерську діяльність.

Окрім щирої вдячності через волонтерів були передані протигрибкові, зігріваючі та ранозагоювальні засоби, виготовлені з участю студентів фармацевтичного факультету. Ця зустріч присвячена людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому вона необхідна.

Інформацію підготувала старший викладач кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії Інна САХАЦЬКА

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати