• Українська
  • English
Фахівці БДМУ – відповідальні за підготовку симуляційних сценаріїв та електронного посібника проєкту Еразмус+ Врятуй Життя (Save Life)

Фахівці БДМУ – відповідальні за підготовку симуляційних сценаріїв та електронного посібника проєкту Еразмус+ Врятуй Життя (Save Life)

На базі міської лікарні Басакзехір Кам та Сакура і Школи цифрових технологій у м. Стамбул (Туреччина) 24-25 квітня 2023 р. у рамках проєкту Еразмус+ Врятуй Життя (SaveLife) відбувся тренінг із базової / кваліфікованої підтримки життя шляхом використання інноваційних цифрових матеріалів.

У тренінгу взяли участь партнери цього грантового проєкту з Туреччини, Болгарії, Македонії, Греції, Польщі та України (БДМУ є єдиним українським партнером проєкту). Від Буковинського державного медичного університету взяли участь доцентка кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Наталія БОГУЦЬКА, доцент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини Олексій ГОДОВАНЕЦЬ і доцентка кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Наталія ПАВЛЮКОВИЧ, які є членами робочої групи з підготовки клінічних сценаріїв. У рамках грантового проєкту фахівці Буковинського державного медичного університету та їх колеги з Болгарії є відповідальними за підготовку найважливішого розділу робочого пакету – створення симуляційних сценаріїв та електронного посібника згідно рекомендацій Європейської ради з реанімації (ERC, 2021) для тренінгу медичних фахівців із базової та кваліфікованої підтримки життя. На підставі розроблених сценаріїв науковці технічних вишів решти країн створюватимуть загальнодоступну, безкоштовну, інноваційну, інклюзивну платформу електронного навчання для медичних фахівців.

 

Учасники тренінгу познайомились із наданням допомоги та організацією роботи відділень невідкладної допомоги медичного центру, що приймав постраждалих через нещодавній землетрус в Туреччині, міської лікарні Басакзехір Кам та Сакура, відкритої у 2020 р. (проект лікарні вартував біля 1,5 мільярдів доларів США та здобув міжнародну фінансову нагороду як кращий інвестпроєкт). Клінічним координатором проєкту є завідувач відділення невідкладної допомоги цієї лікарні Рамазан Гювен. Клініка розрахована на 2682 ліжка й щоденний прийом 32700 пацієнтів, є одним із найбільших, найсучасніше спроектованих та обладнаних медичних центрів Туреччини.

Проєкт SaveLife («Reorganizing Basic / Advanced Life Support Training Through the Use of Innovative Digital Materials» – Реорганізація навчання базовій/поглибленій підтримці життєзабезпечення за допомогою інноваційних цифрових матеріалів, № 202 2-1-TR01-KA220-HED-000089373) спрямований на зменшення кількості смертельних випадків, спричинених серцево-судинними захворюваннями, шляхом поліпшення навчальних підходів до проведення серцево-легеневої реанімації. У зв’язку із втратою навичок серцево-легеневої реанімації більшістю медичних фахівців вже впродовж трьох місяців після тренінгу, проєкт SaveLife наголошує на необхідності розробки сучасніших і доступніших електронних методик навчання базового / кваліфікованого рівня підтримки життя.

Участь у цьому заході сприятиме подальшому розширенню міждисциплінарного та міжнародного співробітництва БДМУ, покращенню впровадження новітніх навчальних стратегій із тренінгу серцево-легеневої реанімації, зокрема на базі Центру симуляційної медицини та інноваційних технологій.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати