• Українська
  • English
Фахівець БДМУ вдосконалював професійну майстерність у Німеччині
Фахівець БДМУ вдосконалював професійну майстерність у Німеччині

Фахівець БДМУ вдосконалював професійну майстерність у Німеччині

Керівник Обласного центру ендоскопічної урології професор Валерій Зайцев взяв участь у практичному курсі «Лапароскопічна урогінекологія» в декількох клініках Гейдельбергського університету (м. Мангайм, Німеччина).

Під час відрядження Валерій Зайцев брав участь у складних урологічних операціях, в тому числі при онкологічних захворюваннях, що дозволило удосконалити знання по сучасним методам малоінвазивних та відкритих оперативних втручань в урології. Частина операцій виконувались за допомогою операційного робота, який широко використовується в клініці.

Під час проходження практичного курсу у нього була можливість ознайомитись із найбільш передовими досягненнями у галузі ендоскопічної та лапароскопічної урології та урогінекології та новими тенденціями у даній галузі. Найбільш складними в сучасній урології залишаються операції з приводу новоутворень сечостатевої системи, на удосконалення яких і був зроблений акцент.

Під час перебування у Німеччині Валерій Зайцев приймав участь у цілому ряді такого типу операцій (як радикальна простатектомія, цистектомія з пластикою сечового міхура, резекція нирки та нефректомія), які виконувались як відкритим, так і лапароскопічним доступами.

Окрім того, це була чудова можливість проведення обміну науковою інформацією та досвідом практичної роботи з колегами з Німеччини. Було обговорено досвід та можливості впровадження нових досягнень в діагностиці та лікуванні хвороб сечостатевої системи в навчальний процес та клінічну практику на Україні.

Досвід та інформація, отримані під час відрядження, будуть слугувати для впровадження нових методик та удосконалення існуючих лапароскопічних та відкритих операцій в Обласному центрі ендоскопічної урології.

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати