• Українська
  • English
Фахівець БДМУ взяла участь у Дослідницькій зустрічі Європейської Спілки Дитячих Неврологів

Фахівець БДМУ взяла участь у Дослідницькій зустрічі Європейської Спілки Дитячих Неврологів

Доцентка кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ, д.мед.н. Бабінцева Анастасія Генадіївна взяла участь у Дослідницькій зустрічі Європейської Спілки Дитячих Неврологів (European Paediatric Neurology Society Virtual Research Meeting 2021), яка відбулася 25-26 жовтня 2021 року в онлайн режимі.

У якості доповідача Анастасія Генадіївна представила результати одноцентрового проспективного дослідження «Oxidative Stress and Hypoxic-Ischemic Encephalopathy in Full-term Critically Ill Newborns» (співавтори: професор кафедри, д.мед.н. Годованець Ю.Д., асистент кафедри, к.мед.н. Петров В.А., аспірант кафедри Фрунза А.В.). Представлено дані багаторічної наукової роботи щодо вивчення ролі механізмів патологічного окидативного стресу на формування поєднаного пошкодження головного мозку та нирок у доношених дітей з тяжкою перинатальною патологією.

У зустрічі взяли участь близько 1500 слухачів з різних європейських держав (Іспанія, Португалія, Франція, Німеччина, Велика Британія, Швеція, Нідерланди, Чехія та ін.). Основною метою Було організовано 8 робочих груп: Epilepsy, Ataxia, Neonatal Neurology and Developmental Neurology, Neuromuscular, Autoimmune inflammatory diseases, Neurometabolic, Stroke, Movement Disoders.

Модераторами секції з Неонатальної неврології та Неврології розвитку виступили професор Regina Trollman (Німеччина) та професор Nadia Bahi-Buisson (Франція). Професор  Regina Trollman представила результати дослідження щодо ролі нейрозапалення та оксидативного стресу у патогенезі гіпоксичної енцефалопатії у доношених та передчасно народжених дітей, а також методів патогенетичного лікування (еритропоетин, інсуліностимулюючий гормон та ін.). Наукова програма та обговорення охоплювали новітні дослідницькі дані про моделі судомного синдрому у передчасно народжених дітей, вивчення дозрівання соматосенсорних полів (СПО) у передчасно народжених та доношених дітей, методи пре- та постнатальної діагностики вроджених вад розвитку ЦНС, а також сучасні методи прогнозування та діагностики неврологічних пошкоджень у дітей позанеонатального віку.

Доповідачі поділилися інформацією про нейропротекторні стратегії та обговорили можливості проведення мультицентрових досліджень у сфері неонатальної неврології. Під час сесій обговорено актуальні питання діагностики та лікування найпоширеніших та рідкісних неврологічних захворювань у новонароджених та дітей більш старшого віку. Особлива увага приділялась проблемам епігенетики та менеджменту метаболічних порушень у педіатричній когорті пацієнтів.

Під час онлайн зустрічі відбувся обмін науковою інформацією та досвідом практичної роботи, отримано змістовну інформацію для впровадження нових досягнень діагностики та лікування неврологічної патології у новонароджених та дітей у навчальний процес післядипломної підготовки та безперервного професійного розвитку лікарів неонатологів, педіатрів, дитячих неврологів та інших сумісних спеціальностей на кафедрі педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ, а також налагоджені контакти для подальшої наукової співпраці з європейськими колегами.

Інформацію та світлини надала: доцент кафедри педіатрії, неонатології

та перинатальної медицини, д.мед.н. Анастасія БАБІНЦЕВА

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати