• Українська
  • English
Харчування як фактор оздоровлення та профілактики захворювань

Харчування як фактор оздоровлення та профілактики захворювань

На кафедрі гігієни та екології відбулося планове засідання СНТ «Профілактична медицина», в якому взяли участь студенти ІІІ курсу медичних факультетів №1 та №2 спеціальності «Медицина» та студенти VI курсу медичного факультету №4 спеціальності «Технології медичної діагностики та лікування» під керівництвом викладачів кафедри проф. Кметя Т.І., доц. Фундюр Н.М., ст викл. кафедри Кушнір О.В. та керівника СНТ «Профілактична медицина» ас. Тимкул Д.М.

Під час засідання було проведено круглий стіл «Харчування як фактор оздоровлення та профілактики захворювань». Розпочала засідання керівник к.мед.н., ст.викладач Оксана Кушнір з презентацією «Нутритивні аспекти профілактики респіраторних захворювань», яка поінформувала студентів про стурбованість медичної спільноти зростанням соціально-економічного тягаря респіраторних захворювань та концепцію неспецифічної імунонутритивної профілактики. Після доповіді доц. Фундюр Н.М. обговорила зі студентами основні чинники ризику респіраторних захворювань та нагадала про необхідність дотримання комплексу заходів щодо їх первинної профілактики.

Студент 3 курсу 13 групи Мельник Тімур представив цікаву доповідь: «Генетично-модифіковані організми: нові перспективи чи небезпека для здоров’я?», яка викликала жваву дискусію в аудиторії щодо основних позитивних та негативних аспектів їх використання, маркування, державного регулювання  генетично-інженерної діяльності та обігу генетично-модифікованої продукції.

Захід продовжив д.мед.н., професор кафедри гігієни та екології Кметь Т.І., який ознайомив присутніх із основними шляхами забруднення продовольства радіоактивними та отруйними речовинами, особливостями санітарно-гігієнічної експертизи харчових продуктів в умовах радіаційного та хімічного забруднення місцевості, методами дезактивації та дегазації продуктів харчування, нормативно-правовими документами в сфері радіаційної безпеки.

На практичній частині засідання під контролем проф. Кметя Т.І. та ас. Тимкул Д.М. були проведені наступні практикуми:

  • санітарна-гігієнічна експертиза молока з виявленням ознак фальсифікації у різних пробах продукту;
  • визначення вмісту нітратів у фруктах та овочах за допомогою приладу Creentest;
  • застосування індивідуальних дозиметрів та приладів радіаційного контролю місцевості (ДП-5) для визначення радіоактивного забруднення харчових продуктів (імітація);
  • застосування ВКХР (військового комплекту хімічної розвідки) для визначення вмісту  бойових отруйних речовин у продуктах харчування (імітація).

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати