• Українська
  • English
Хірурги БДМУ вперше на Буковині виконали лапароскопічну резекцію шлунку у пацієнта з раком

Хірурги БДМУ вперше на Буковині виконали лапароскопічну резекцію шлунку у пацієнта з раком

За останні 30 років у хірургії відбулася справжня революція з активним впровадженням у практику лапароскопічних технологій. Фундаторами становлення та розвитку лапароскопічної хірургії на Буковині стали професор Полянський І.Ю. та Заслужений лікар України Погірляк В.С. (світла пам’ять), які першими почали виконувати малоінвазивні операції на органах черевної порожнини та малого тазу.

Гідно наслідуючи своїх вчителів хірурги кафедри хірургії № 1 БДМУ та хірургічного відділення ОКЛ першими в Чернівецькій області почали виконувати лапароскопічні операції при колоректальному раку, які успішно здійснюються в клініці впродовж останніх п’яти років.

«Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе…» (Святий Франциск Асізський).

З настанням нового року на базі ОКЛ започатковано новий етап в розвитку хірургічної онкології.

Зокрема операційною бригадою у складі професора Максим’юка В.В., завідувача хірургічного відділення Тюєва А.В., лікаря-хірурга Гордіци В.В. та лікаря-анестезіолога Буждигана В.В. у пацієнта з раком вперше на Буковині успішно виконано лапароскопічну резекцію шлунку з лімфодисекцією.

Суть такого експертного операційного втручання полягає у лапароскопічному видаленні ураженої пухлиною ділянки шлунку разом з оточуючою клітковиною та лімфатичними вузлами з наступним інтракорпоральним відновленням безперервності кишкового тракту. Тобто, всі етапи операції здійснюються за допомогою спеціального високотехнологічного обладнання через 5 невеликих проколів в черевній стінці без розкриття очеревинної порожнини.

Очевидними перевагами такої лапароскопічної операції є мала травматичність і швидка післяопераційна реабілітація пацієнта. Але найбільш основним є те, що застосування лапароскопічних технологій дозволяє виконати операційне втручання більш прецензійне, тобто більш точно і надійно. Це безумно дозволяє покращати віддалені результати лікування онкологічних пацієнтів та продовжити тривалість їх життя, що є основним пріоритетом у щоденній роботі колективу клініки.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати