• Українська
  • English
Інформаційні заходи бібліотеки БДМУ в боротьбі зі СНІДом

Інформаційні заходи бібліотеки БДМУ в боротьбі зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, 30 листопада в читальному залі гуртожитку № 5 БДМУ, для студентів Медичного факультету № 3, відбулася інформаційна година «Давайте об’єднаємося для боротьби зі СНІДом» (англ.мовою).

Бібліотекар І кат. Тетяна Полякова, під час перегляду презентації висвітлила наукову точку зору на походження ВІЛ / СНІДу, статистику і географію поширення СНІДу, клініку, лікування і профілактику захворювання. Особливу увагу було звернено на вчених Луї Монтаньє, Роберто Галло, які стали піонерами у вивченні СНІДу.

Як приклади смертельної небезпеки СНІДу були наведені імена знаменитостей, які померли від СНІДу, живуть зі СНІДом завдяки сучасному лікуванню, а також тих, хто спонсорує діяльність антиснідових компаній.

Присутніх ознайомили з діяльністю глобальних міжнародних організацій, знаменитостями і представниками громадськості, які беруть активну участь у відзначені Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Інформаційну годину підготували та провели співробітники бібліотеки Тетяна Полякова, Даша Дев’яткіна за участі Світлани Тулевської.

Організатор заходу головний куратор Медичного факультету № 3 Наталія Волошинович за участі доцента кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Ірини Баланюк.

 

 

 

 

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в бібліотеці БДМУ, для студентів І курсу 1 гр., ІІ курсу 2 гр., ІІІ курсу 1 гр. фахового коледжу БДМУ спеціальності «Фармація, промислова фармація» (фаховий молодший бакалавр), відбулася інформаційна година «Твоє життя – твій вибір».

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі Снідом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також це привід замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасного виявлення даного захворювання, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.

Присутнім розповіли історію поширення хвороби. Навели статистичні дані розповсюдження захворювання. Було розглянуто питання дискримінації ВІЛ-позитивних та хворих на СНІД людей. Присутні мали можливість дізнатися про симптоми ВІЛ, шляхи передачі/ не передачі інфекції.

Студенти з цікавістю слухали про символ руху проти СНІДу – червону стрічку, ідея якої належить американському художнику Френку Муру та без якої зараз не проходить жодна акція в цій області.

Неабияке зацікавлення у присутніх викликала інформація про нове покоління ліків, створених за допомогою мРНК-технологій, які можуть стати дієвим засобом в боротьбі зі СНІД.

На завершення заходу студентам зазначили, що обізнанність в питаннях профілактики ВІЛ-інфекції дає змогу захистити себе.

Захід підготували та провели співробітники бібліотеки Світлана Тулевська, Ірина Кухлій, за організації викладачів фахового коледжу БДМУ Катерини Купчанко, Юліани Лукань, Валерії Кропельницької.

 

 

 

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати