• Українська
  • English
Команда дослідниць БДМУ взяла участь у дослідницькому та комунікаційному ретриті «Research and communication retreat»

Команда дослідниць БДМУ взяла участь у дослідницькому та комунікаційному ретриті «Research and communication retreat»

Впродовж 21-22 лютого 2023 року у місті Львові відбувся дослідницький та комунікаційний ретрит «Research and communication retreat» організований Україно-швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти в Україні». Метою заходу стали презентація результатів дослідження та розширення дослідницького кругозору фіналістів «Конкурсу дослідницьких команд та ідей».

Команда дослідниць Буковинського державного медичного університету – доцентки: Оксана Петринич (лідерка команди), Катерина Бобкович, асистентки, PhD: Маріанна Сем’янів, Юлія Репчук, за підтримки професорки закладу вищої освіти Галини Коваль та доцентки Інни Горбатюк, англійською мовою доповіли результати роботи «Level of empathy among Ukrainian medical students of Bukovinian State Medical University» та дали вичерпні відповіді на всі запитання аудиторії.

Запрошеним науковим консультантом заходу став міжнародний експерт, доктор філософії, Вім Гроот, професор економіки охорони здоров’я, професор освіти, заснованої на свідченнях Маастрихтського університету. У доповіді професора «Advantages and drawbacks of value based health care» («Переваги та недоліки системи охорони здоров’я, заснованої на цінностях») представлено нові підходи до організації охорони здоров’я в Нідерландах, а також запропоновані ідеї та комплексні рішення щодо відновлення та повоєнної розбудови охорони здоров’я України.

Кирило Безкоровайний, науковий журналіст, популяризатор науки, співзасновник видання «Куншт» представив цікаву доповідь про підходи у популяризації науки.

Не менш цікавим продовженням стала панельна дискусія «Публікувати чи не публікувати?», яку модерував Віктор Артеменко, фахівець у сфері публічних політик і стратегічного планування україно-швейцарського проекту «Розвиток медичної освіти». Експерти поділилися власними міркуваннями та надали поради учасникам заходу щодо формування власного «читацького раціону» та перших кроків у науково-популярному жанрі.

На завершення зустрічі професор Маастрихтського університету Вім Гроот представив доповідь «The impact of EU membership on higher education in Ukraine».

Щирі слова вдячності Україно-Швейцарському проєкту «Розвиток медичної освіти в Україні» за допомогу і підтримку команди Буковинського державного медичного університету у реалізації дослідження, адже наступним і фінальним кроком є публікація рукопису в журналі, індексованого науково-метричною базою даних Scopus.

Успіхів!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати