• Українська
  • English
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів спільне засідання Колегії МОЗ України та Ради ректорів закладів вищої освіти
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів спільне засідання Колегії МОЗ України та Ради ректорів закладів вищої освіти

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів спільне засідання Колегії МОЗ України та Ради ректорів закладів вищої освіти

В заході взяв участь в.о. ректора БДМУ професор Віталій Максим’юк. Засідання відбулося на базі Тернопільського медуніверситету.
«2021 рік ВООЗ визнала роком кадрів у сфері охорони здоров’я. І це обґрунтуване рішення. Адже пандемія COVID-19 оголила ряд проблем як в освітньому процесі, так і в забезпеченості лікарями. І ці проблеми мають глобальний вимір.
Ми в Україні розпочали активно виправляти ситуацію. На виконання Стратегії людського розвитку, затвердженої Указом Президента України, вже затвердили наказ про нову модель інтернатури та постановою КМУ врегулювали питання безперервного професійного розвитку. На черзі впровадження лікарського самоврядування,» – зауважив під час свого виступу Міністр охорони здоров’я.


Під час Колегії міністр нагадав основні напрямки стратегічного розвитку в сфері охорони здоров’я, які базуються на таких основних пріоритетах:
• збалансований бюджет Програми медичних гарантій (закупівля ліків, медичного обладнання, проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 )
• забезпечення гідної заробітної плати медичних працівників (збільшення фінансування галузі, контроль та заохочення з боку власників)
• стратегія розвитку галузі охорони здоров’я до 2030 року( розвиток ПМГ, якість надання медичних послуг, ефективність, кадрові ресурси)
• інноваційні напрямки( трансплантація, договори керованого доступу, біокластер, неонатальна допомога).

р4
р5
р6

Серед питань, які підіймались на засіданні Колегії, були:
– впровадження нової моделі інтернатури як одного з основних етапів реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні та плану пріоритетних дій Уряду,
– реформування системи безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників,
– формування державного замовлення на підготовку фахівців та кадрів в сфері охорони здоров’я та його вплив на рівень якості надання медичної допомоги населенню.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати