• Українська
  • English
Міжнародна співпраця – один із пріоритетів БДМУ
Міжнародна співпраця – один із пріоритетів БДМУ

Міжнародна співпраця – один із пріоритетів БДМУ

У сучасному суспільстві існує «мода навчання за кордоном». Потенційний інтелект країни – учні та молоді науковці – все частіше думають як здобути освіту не в Україні. Шкода, адже можливостей сучасного навчання у нас багато. Стрімкий розвиток науки сприяє пошуку нових можливостей у професійній діяльності, що й пропонує Буковинський державний медичний університет.

Ми запрошуємо Вас на навчання, оскільки у БДМУ Ви зможете стажуватися та навчатися в рамках міжнародних програм і проєктів у різних країнах світу.

Міжнародне співробітництво БДМУ відкриває нове бачення відомих речей. Завдяки налагодженій співпраці із закордонними університетами Європи, зокрема, Польщі, Румунії, Італії, Іспанії, Греції, ми надаємо інформаційну підтримку та координуємо участь студентів у різноманітних міжнародних заходах, симпозіумах, конгресах, конференціях, тренінгах, воркшопах тощо, – розповідає Мар’яна Грицюк, проректорка з  науково-педагогіної роботи та міжнародних зв’язків.

За допомогою співпраці з іноземними університетами-партнерами – продовжує Мар’яна Іванівна –  ми удосконалюємо та розширюємо бази виробничих практик для стажування за кордоном. Міжнародний відділ БДМУ проводить пошук можливих партнерів та ресурсів для участі в грантових програмах, здійснює пошук міжнародних проєктів, підтримує відкриті та конструктивні діалоги зі студентами.

Навчання за кордоном слугує важливим етапом на шляху професійного становлення для українських студентів, оскільки в країнах Європейського Союзу доступний широкий вибір академічних програм. Невід’ємною частиною стажувань та відряджень постають не тільки професійні вміння та навички, але й соціальні, культурні аспекти життя майбутніх фахівців. Студенти БДМУ розуміють, що недостатньо побачити іншу країну чи сам навчальний заклад – потрібно поїхати і перейняти досвід освітнього процесу, навчитися новому, в цьому міжнародний відділ університету готовий допомогти.

Інтернаціональний обмін навчання студентів у рамках програми Erasmus+ включає стажування на період від 3 до 6 місяців, а також короткі стажування від 6 до 8 днів. Важливим питанням для студентів є здача академічної різниці навчальних предметів. Однак, БДМУ вирішує дане питання з приймаючою стороною, та сприяє своєчасній здачі студентами підсумкових іспитів та предметів, які були віднесені до академічної різниці.

 

«Повністю відчути себе інтерном чи навіть лікарем можна на практиці в лікарні. Я проводила різні види доплерографії, спостерігала за високотехнологічними хірургічними операціями, вивчила основи взаємодії з пацієнтами» – так описує своє стажування студентка 5 курсу БДМУ Лілія Артюхова, перебуваючи на стажуванні в Університеті м. Фоджи.

 

 

 

 

Зауважимо – освітня структура Буковинського державного медичного університету орієнтована до європейських стандартів, що є дуже актуальним сьогодні, коли ведеться мова про об’єднаний європейський освітній простір.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати