• Українська
  • English
На базі БДМУ створено Простір психологічної допомоги та психосоціальної підтримки

На базі БДМУ створено Простір психологічної допомоги та психосоціальної підтримки

4 квітня відкрито простір психологічної допомоги та психосоціальної підтримки на базі Буковинського державного медичного університету.

Відкриття і презентація простору психологічної допомоги та психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» медико-психологічного центру БДМУ відбулось за участю  представників проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» та Ірини МИКИЧАК – радниці Прем’єр-міністра України, Директорки з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор закладу вищої освіти Ігор ГЕРУШ, підкресливши необхідність розширення доступу до якісних послуг із психічного здоров’я для українців.

Керівник медико-психологічного центру БДМУ Олександр ПОЛІЩУК разом з психологами центру Вікторією ОСИПЕНКО, Микитою ГЛУЩЕНКОМ та Матвієм ДАРІЙЧУКОМ презентували гостям наявний досвід та результати роботи психологічного  супроводу/допомоги учасників освітнього процесу університету, надали результати анкетування здобувачів освіти, проінформували про волонтерську діяльність співробітників і проведення просвітницьких заходів в Чернівецькій громаді, окремо зупинились на діючих проектах імплементації програм низької інтенсивності ВООЗ в БДМУ та ознайомили з плануванням  роботи медико-психологічного центру на 2024 рік, з урахуванням використання простору психологічної допомоги та психосоціальної підтримки «Дбаю про себе».  Окрема увага була приділена діяльності МПЦ як практичної бази для здобувачів освіти за спеціальністю «Медична психологія», а саме відзначено унікальний досвід проведення студентами старших курсів цієї спеціальності соціально-психологічних тренінгів (під керівництвом психологів центру) для студентів інших спеціальностей університету. Ольга МЕЛЬНИК, студентка 4 курсу, спеціальності «Медична психологія» особисто розповіла про свою ініціативу для починаючих та працюючих психологів Чернівецької громади – «ПсихоDAY».

Ірина МИКИЧАК як представник Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України високо оцінила практичну роботу психологічної служби університету.

БДМУ був відібраний для реалізації проекту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Проект впроваджує психосоціальні програми на рівні громад у восьми областях України і передбачає розширення доступу до якісних послуг із психічного здоров’я, надання психосоціальної підтримки та інформування. Завдяки проекту медико-психологічний центр БДМУ отримав обладнання, просвітницько-інформаційні матеріали, методичну та супервізійну підтримку.

Відповідальним за функціонування простору психологічної допомоги та психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» наказом ректора БДМУ призначено викладача кафедри психології та філософії Матвія ДАРІЙЧУКА.

У відкритому просторі психологічної допомоги та психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» медико-психологічного центру БДМУ надаватимуть  безкоштовні індивідуальні консультації учасникам освітнього процесу, проводитимуть групові заходи: майстер-класи, тренінги, семінари, інформаційні повідомлення, групи з різних напрямків психології та психотерапії, групи по програмах «Самодопомога+», МВМ «Зцілення душі й тіла» та посвітницькі заходи для Чернівецької громади.

 

*ДОВІДКА ПРО ПРОЕКТ USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я”:

Проєкт фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я (ЄІПГЗ) та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл,

Університету Дрексель та Федерацї охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за вакцинацію».

Мета Проєкту (2022-2027 рр.) полягає у зміцненні спроможності Уряду України опереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю, забезпечити виконання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період та захистити здоров’я усіх українців, у тому числі вразливих та маргіналізованих груп, а також розширювати та забезпечувати послуги з охорони психічного здоров’я для населення, що зазнало впливу війни.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати