• Українська
  • English
Науковці БДМУ взяли участь у Міжнародній академії судової медицини

Науковці БДМУ взяли участь у Міжнародній академії судової медицини

Упродовж 21-23 травня у м. Афіни (Грецька Республіка) пройшов 26-й Конгрес Міжнародної академії судової медицини (IALM – International Academy of Legal Medicine), який традиційно об’єднав лікарів судово-медичних експертів, токсикологів, імунологів, судових стоматологів та лікарів суміжних спеціальностей країн Європи (Іспанія, Португалія, Італія, Греція, Швеція, Франція, Швейцарія, Болгарія тощо), Азії (Індія) та Африки (Марокко).

Україну представляли професор кафедри судової медицини та медичного правознавства Буковинського державного медичного університету, д.мед.н. Олег Ванчуляк, доцент цієї ж кафедри к.мед.н. Олександр Павлюкович та доцент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб, к.мед.н. Наталія Павлюкович.

Програма триденного заходу включала пленарні та секційні засідання, постерну сесію, а також низку лекцій, присвячених актуальним питанням судової медицини та суміжних дисциплін («Серцево-судинна патологія в судово-медичній практиці», «Роль перикардіального NT-proBNP у діагностиі раптової серцевої смерті», «Некроз-асоційовані аспекти інфекції Sars-CoV-2 – ретроспективне дослідження», «Насильство в сімʼї: актуальні питання», «Біоетика та медичне право», «Жорстоке поводження з дітьми» тощо).

Низка доповідей була присвячена питанням професійної патології в аспекті судово-медичних досліджень («Азбест-індуковані ураження легень: причинно-наслідковий зв’язок з попереднім впливом азбестового пилу») та педагогічним аспектам навчання студентів та лікування хворих в сучасних реаліях («Ефективність навчання з використанням мобільних додатків – зворотній зв’язок від студентів», «Обговорення етики чат-ботів на основі технологій штучного інтелекту при оформленні судово-медичної документації», «Вимоги до сучасних стандартів та рекомендацій у криміналістиці та процедурах судового розслідування, навчання та викладання» тощо).

Участь у конгресі сприяла обміну досвідом з фахівцями різних країн, набуттю нових знань та умінь у галузі судової медицини та суміжних дисциплін, а також розбудові співпраці щодо використання сучасних технологій у судово-медичних бюро та медичних університетах при викладанні дисциплін «Судова медицина» та «Професійна патологія» для подальшого розвитку та можливого залучення Буковинського державного медичного університету та КМУ «Обласне бюро судово-медичної експертизи» МОЗ України у спільні міжнародні проєкти.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати