• Українська
  • English
Наукові досягнення як складова навчального процесу

Наукові досягнення як складова навчального процесу

Отримання знань починається із здивування –

воно як іскра запалює вогонь в грудях тих,

хто намагається розкрити сокровенні таємниці

Космосу, Природи, Буття.

Арістотель

Напередодні дня науки колективом кафедри фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії під керівництвом Олександра Івановича Захарчука проведено зустріч із Юрієм Олеговичем Тинкевичем, науковим співробітником Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Ю. Федьковича, асистентом кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидатом біологічних наук зі студентами 3 курсу фармацевтичного факультету та учасниками студентського наукового гуртка кафедри. Під час зустрічі студенти мали змогу дізнатися про організацію, еволюцію та регуляцію ДНК рослин, молекулярну еволюцію повторюваних послідовностей, та генетичні дослідження у моніторингу та збереженні рідкісних рослин.

Метою зустрічі було ознайомити студентів із науковим підходом щодо культури ізольованих тканин.

Даний напрямок використовується в усьому світі при вирішуванні багатьох проблем сучасної біології, що, у свою чергу, дасть можливість зберегти рідкісні рослини Буковини та України в цілому, оскільки ріст численності населення нашої планети та збільшення споживання природних ресурсів обмежує використання природних запасів лікарських рослин.

Також кафедри мали змогу поділитись своїми досягненнями у науковому напрямку. Про досягнення кафедри в напрямку фармакогнозії поділились доцент Горошко О.М., старший викладач Сахацька І.М., асистенти Ежнед М.А., Матущак М.Р, Костишин Л.В. Зацікавленість студентів виражалась в активній співбесіді, що дає надію на продовження розпочатої справи колективом кафедри у майбутньому.

Олекандра Горошко.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати