• Українська
  • English
Новий фантомний клас відкрито в БДМУ
Новий фантомний клас відкрито в БДМУ

Новий фантомний клас відкрито в БДМУ

Сучасна стоматологія вимагає від лікаря-спеціаліста оволодіння значною кількістю мануальних навичок, які він здобуває під час навчання у ВУЗі.

Про нові можливості освітнього процесу на стоматологічному факультеті розповідає професор Оксана Годованець, завідувач кафедри стоматології дитячого віку.

З метою удосконалення підготовки майбутніх лікарів-стоматологів на базі навчально-тренінгового центру симуляційної медицини БДМУ створено новий сучасний стоматологічний фантомний клас. Він обладнаний на 14 робочих місць лікаря, оснащених високоякісними комлектуючими відомих світових фірм: електричним мікромотором МС2 («Bien-Air», Швейцарія), мікромоторним наконечниками («Bien-Air», Швейцарія), турбінним наконечником («Bien-Air», Швейцарія), фотополімерною лампою («Mectron», Італія), системою чистої води,  стоматологічним світильником («Faro», Італія), ергономічним стільцем («Astra Mobili Metallici», Італія) та монітором. Фантоми голови із моделями щелеп німецької фірми «Frasaco» дозволяють надати їм будь-якого положення в просторі.

Новий фантомний клас відкрито в БДМУ

Таке робоче місце дає можливість відпрацювати всі практичні навички щодо препарування та пломбування каріозних порожнин, у тому числі сучасними пломбувальними матеріалами, широкий спектр ендодонтичних маніпуляцій, а також підготовку зубів під ортопедичні та ортодонтичні конструкції, застосовувати інструменти для ізоляції робочого поля тощо.

Починаючи з другого курсу студенти опановують стоматологічні маніпуляції на пропедевтичних дисциплінах. Згодом вони удосконалюють їх, розширюється перелік та рівень технічного засвоєння маніпуляцій. Активно залучається дане обладнання й під час навчання майбутніх лікарів-стоматологів в інтернатурі та здобуття вузькопрофільної спеціалізації. Фантомний клас може також використовуватися для проведення майстер-класів та курсів удосконалення лікарів на післядипломному етапі підготовки.

Симуляційні фантоми – це сучасне дороговартісне обладнання, яке  суттєво поліпшує практичну підготовку студентів, виводять її на якісно інший рівень. Опанування практичних навиків за допомогою фантомів, манекенів, тренажерів дає можливість студентам робити варіативні кроки, застосовувати метод «спроб і помилок», досягаючи таким чином вищого рівня клінічної компетентності.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати