• Українська
  • English
Новий освітянський проект запроваджено в БДМУ

Новий освітянський проект запроваджено в БДМУ

У Буковинському державному медичному університеті (БДМУ) започатковано новий формат безперервного професійного розвитку для медичних освітян – «Групи рівних». Це стало можливим завдяки співпраці між БДМУ та Україно-Швейцарським проєктом «Розвиток медичної освітиВпродовж жовтня-грудня 2020 року викладачі БДМУ Лілія Борейко (кафедра догляду за хворими та вищої медсестринської освіти), Наталя Гринько (кафедра нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка), Олена Коротун (кафедра педіатрії та дитячих інфекційних хвороб), Оксана Петринич (кафедра сімейної медицини), Яна Телекі (кафедра внутрішньої медицини та інфекційних хвороб) навчалися на тренінгу «Групи рівних. Заклади вищої медичної освіти» для покращення своїх навичок фасилітації та впровадження формату груп рівних у БДМУ.

28 січня проведено групу рівних для 12 викладачів БДМУ на тему «Цінності та орієнтири «покоління Z»: як порозумітися з «цифровим» поколінням студентів?» (фасилітаторка та доповідачка – Лілія Борейко).

2 лютого фасилітаторка Оксана Петринич і доповідачка Маріанна Сем’янів (асистент кафедри сімейної медицини) об’єднали навколо теми «Конструктивний зворотний зв’язок в освітньому процесі» 12 учасників з 4 кафедр.

Цього ж дня фасилітаторка Олена Коротун та доповідачка Дарина Богдан (представниця Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти») обговорили з 16 викладачами питання безперервного професійного розвитку медичних освітян, а саме «Групи рівних – формат горизонтального навчання peer-to-peer learning».

Фасилітаторками Наталією Гринько та Яною Телекі на 23 лютого заплановано проведення групи рівних на тему «Викладацька майстерність. Групи рівних для освітян» (доповідачка – Дарина Богдан, представниця Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»).

Групи рівних є одним з елементів системи безперервного професійного розвитку, який заснований на принципі «peer to peer» («рівний рівному»).

Групи рівних – це можливість систематично зустрічатися з групою колег, аби, використовуючи структуровані підходи до проведення таких зустрічей, розібрати складні випадки у викладанні, здобути сучасні знання, побудувати професійні зв’язки з колегами з метою безперервного поліпшення якості медичної освіти.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати