• Українська
  • English
Пам’ять про війну нас всіх єднає

Пам’ять про війну нас всіх єднає

8 травня усі європейські країни відзначають День пам’яті та примирення, з 2015 року це свято запроваджено і в Україні. Цього дня вшановують пам’ять усіх жертв Другої світової війни: вбитих, померлих від голоду, зниклих безвісти.

Нам не треба війни, не треба –

Ми за спокій і мир на Землі,

Сьогодні особливо важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі об’єднаних націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

5 травня завідувач кафедри суспільних наук та українознавства, професор Антоній Мойсей, викладачі фахового коледжу БДМУ Валерія Андрієць та Юлія Руснак разом зі студентами 3 курсу 2 групи спеціальності «Фармація, промислова фармація» провели виховний захід «Пам’ять про війну нас всіх єднає», присвячений Дню пам’яті та примирення. Студенти пригадали трагічні події 1939-1945 років, наголосили, що Україна зазнала великих втрат у боротьбі з фашизмом, адже під час Другої світової війни загинуло понад 8 мільйонів українців, а також виготовили червоні маки – символ пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, символ кривавого сліду від кулі, що передає страждання та смерть. Організатори заходу акцентували на тому, що українські солдати як під час Другої світової війни, так і у наші дні, борючись з російським загарбником, вражають своєю стійкістю, сміливістю та мужністю!

 

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та її політично-військового керівництва. Держава-агресор послуговується міфом перемоги у Другій світовій війні як індульгенцією, вчиняючи злочини проти цивільних та військовополонених в Україні, прикривається своєю нібито «провідною роллю» в перемозі над Гітлером. Згадуючи про Другу світову війну 8 травня, світова спільнота має усвідомити та пам’ятати: сучасна росія – не переможець над Гітлером та нацизмом, не визволитель Європи, а жорстокий агресор, який нехтує міжнародним правом, прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму.

Традиційне гасло «Пам’ятаємо – перемагаємо» з уст українського народу набуло нового звучання: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги і сьогодні.

Слава Україні! Слава Збройним силам України!

Слава кожному, хто боронив і боронить нашу свободу і незалежність!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати