• Українська
  • English
Подаруй дитині свято

Подаруй дитині свято

19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році і найбажаніший день у році для дітлахів.

Вшанування Святого Миколая тісно пов’язане з народними традиціями, він опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків та торговців.

За звичаєм, напередодні свята діти пишуть листи до Святого Миколая зі своїми побажаннями і вкидають їх до поштової скриньки або кладуть за вікно і звертаються з проханням здоров’я собі та батькам.

Усі ми знаємо саме цієї ночі як усі поснуть, миттю прилетить на золотих санях Миколай – із білою бородою, в теплому кожусі, а головне – з великим мішком подарунків. Дорослі й діти завжди вірять у перемогу святого Миколая Чудотворця, де завжди перемагає добро і кожна дитина (велика чи маленька) отримає свій довгоочікуваний подарунок. Це очікуване дітворою свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей.

Чудесну традицію передають з покоління в покоління, а вона прищеплює головні цінності нашим дітям. Коли дитина змалечку бачить, що про неї дбають, намагаються зробити щось хороше, згодом теж прагнутиме віддячити добром.

У сучасні часи з’явилась добра традиція – саме у день Святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм свою увагу та подарунки.

На кафедрі медичної біології та генетики вже традиційним є щорічне відвідування дітей-вихованців спеціалізованого навчального заладу №31 м.Чернівці по вул. Руданського, 10 напередодні Дня Святого Миколая.

Мета акції – подарувати дітям незабутнє свято Миколая, підтримати їх віру в добро та казку, зібравши замовлені подарунки та найнеобхідніше.

Побажання дітей прості та під силу до виконання кожному з нас. Цьогоріч участь у благодійній акції взяли викладачі кафедри медичної біології та генетики зі студентами кураторських груп: Черновська Н.В., Кривчанська М.І. (І курс, група №3 медичного факультету №1), Власова К.В. (ІІ курс, група №50 медичного факультету №3), Кушнірик О.В. (І курс, група №45 медичного факультету №3), Караван Ю.В. (ІІ курс, група №62 медичного факультету №4), Волошин В.Л. (І курс, група №7 медичного факультету №1), Тимчук К.Ю. (І курс, група №2 медичного факультету №1). Вихованцям садочка були подаровані новорічні пакунки зі
солодощами та світлодіодний столик для малювання піском.

Такі акції повертають усіх у країну дитинства, у країну дива, а також спонукають дітей краще вчитися, бо вони чекають приходу святого Миколая, чекають дива і вірять у добро. Щасливі малята мали змогу по-своєму поспілкуватися та весело провести час разом зі студентами, адже ніщо не замінить живого людського спілкування, теплоти рук і доброти очей, які необхідні кожному з нас.

Інформацію підготували професор кафедри медичної біології та генетики Булик Роман Євгенович і доцент Черновська Надія Василівна.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати