• Українська
  • English
«Подвиг за Україну» до Дня пам’яті героїв Крут

«Подвиг за Україну» до Дня пам’яті героїв Крут

В рамках національно-патріотичного виховання організовано годину пам’яті з переглядом фільму «Крути 1918». Проведено захід куратором 27 січня в онлайн – режимі Анною Слубською зі студентами коледжу 1 групи 1 курсу спеціальності «Медсестринство».

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між м. Ніжин та м. Бахмач на Черкащині за 130 кілометрів від Києва під час наступу на Київ війська більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією М. Муравйова та 300-ми київськими студентами, що захищали підступи до Києва. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді, яка загинула в нерівному бою біля Крутів. На похороні у Києві біля Аскольдової могили президент Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш із назвою «Пам’яті тридцяти».

Після перегляду фільму студенти поділитися враженнями про стрічку. «Фільм вражає. Він викликає сильні почуття. Ми розуміємо, що до бою стали молоді юнаки – практично наші ровесники. Захоплює їх життєва позиція – захистити рідну землю. Навіть ціною власного життя. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. І цей подвиг має жити в нашій пам’яті“.

«Подвиг за Україну» до Дня пам'яті героїв Крут

 

Студенти коледжу БДМУ вшанували пам’ять героїв

Студенти фахового коледжу БДМУ спеціальності «Фармація, промислова фармація» 2 курсу(9кл.) 1 групи разом зі своїм куратором Катериною Купчанко вшанували «День пам’яті Героїв Крут», який традиційно відзначають 29 січня.

 

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв битви під Крутами. Бій під Крутами – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії України. Десятиріччями історія бою замовчувалася, обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Після здобуття Україною незалежності трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і нескореного духу в боротьбі за незалежну Україну. З метою вшанування подвигу українських юнаків, в онлайн-режимі проведено годину пам’яті куратором Тетяною Унгурян разом зі студентами фахового коледжу БДМУ спеціальності «Фармація, промислова фармація» 1 курсу 3 групи на основі БЗСО. Нехай подвиг героїв, які загинули під Крутами, ніколи не зітреться в нашій пам’яті.

 

 

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати