• Українська
  • English
Продовжуються зустрічі з учнями шкіл міста

Продовжуються зустрічі з учнями шкіл міста

30 листопада 2022 року на кафедрі медичної біології та генетики Буковинського державного медичного університету відбулася екскурсія для учнів 9-10 класів Чернівецького ліцею №3 медичного профілю Чернівецької міської ради та слухачів Буковинської малої академії наук учнівської молоді секції «Медицина». Плідна співпраця БДМУ з даними закладами освіти триває впродовж багатьох років, а результатом співпраці є наші студенти, які є випускниками медичного ліцею. Будучи вже студентами вони показують високі знання, гарні наукові досягнення, є творчими та креативними людьми.

Під час екскурсії учням показали приміщення кафедри, п’ять навчальних аудиторії, комп’ютерний клас, лекційну залу, а також матеріально-технічне оснащення кафедри (сучасні комп’ютери, ноутбуки, телевізор, інтерактивну дошку, нові світлові мікроскопи тощо). Надзвичайно цікаво учням було побачити біологічний музей кафедри, велику кількість мікро- та макропрепаратів, табличний фонд кафедри.

Наші майбутні абітурієнти мали змогу відчути себе студентами-першокурсниками на практичному занятті з медичної біології, які вивчають тему «Методи вивчення спадковості людини». Викладачі кафедри доценти Мар’яна Кривчанська та Володимир Волошин допомогли учням зробили власний відбиток долоні та навчили аналізувати дерматогліф (характер папілярних візерунків, величину кута трирадіусів atd, кількість борозн на візерунках, характер і кількість складок на долоні тощо), а також показали зміни в дерматогліфі, які трапляються при спадковій патології, що було продемонстровано у презентації.

У рамках профорієнтаційної роботи викладачі кафедри ознайомили молоде покоління з історією нашого університету, його структурою, факультетами, кадровим потенціалом, науковими школами, роботою центру симуляційної медицини та інноваційних технологій та центру медико-психологічної допомоги, а також з творчими студіями палацу «Академічний».

Дружня атмосфера, цікаві запитання учнів, їхні усмішки є свідченням того, що зустрічі з нашими викладачами у стінах університету надихають молоде покоління у виборі майбутньої професії.

1
9
8
7
6
5
4
3
2

 

Зустріч зорганізував завідувач кафедри медичної біології та генетики, професор Роман Булик

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати