• Українська
  • English
Проект Ради Студентського наукового товариства БДМУ «Школа молодого науковця» продовжує роботу.

Проект Ради Студентського наукового товариства БДМУ «Школа молодого науковця» продовжує роботу.

Четверте засідання Школи відбулося 10 грудня 2019 року у форматі miniBIMCO, на якому слухачі гідно представили свої перші медичні наукові роботи.

На попередньому засіданні слухачів Школи було поділено на групи, кожна з яких отримала кураторів – членів Ради СНТ, досвідчених учасників українських та закордонних наукових форумів. Перед молодими науковцями було поставлено задачу: зробити огляд сучасної вітчизняної та зарубіжної літератури, обрати актуальну тему, опрацювати матеріал та представити результат у вигляді доповіді з медійним супроводом – перезентацією. Учасники мали встановлений регламент часу, у випадку порушення якого знімались бали. Окрім того команди, щоб лаконічно та вичерпно відповісти на питання під час наукової дискусії, мали бути достатньо обізнаним у обраній темі.

Для об’єктивної оцінки учасників було сформовано журі у складі: Олени Тюлєнєвої – наукового керівника СНТ та голови Ради молодих учених БДМУ, Людмили Хлуновської – к.мед.н., асистента кафедри педіатрії та медичної генетики, Мирослави Повар – к.мед.н., асистента кафедри фізіології ім. Я.Д.Кіршенблата, Наталії Гринько – к.мед.н. асистента кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка, Галини Окрепки – к.хім.н., асистента кафедри медичної та фармацевтичної хімії.

Першою свою роботу представляла група Наталії Левинської (Мороз Тетяна, Раміх Катерина, Конфедрат Михайло та Артиш Віктор), яка обрала тему «Взаємозалежність активності мелатоніну та імунного статусу людини», а під час наукової дискусії відкрила нові сторони впливу мелатоніну на імунітет людини.

Команда Геннадія Петроченкова (Постой Дар’я, Смоляк Ірина, Гутів Богдан, Жирулик Юрій та Понеполяк Діана) представила дослідження на тему «Вплив ендокринної патології на репродуктивну систему, зокрема на фоні горонозамісної терапії при гіпофункції ендокринних залоз». Приємно відмітити, що учасники були чудово обізнані за обраною темою, блискуче вклались у відведений регламент та зуміли доступно представити складний матеріал у супроводі яскравої презентації.

Наступною доповідала команда Анни Лопачук та Катерини Геруш (Бедик Олексій, Молинь Лілія, Мацкуляк Діана). Молоді науковці представили результати огляду літератури з теми «Нейробіологічні аспекти плацебо. Доказова база чи контекстуальний ефект». Учасники знайшли цікаві дослідження за темою, розповіли про хвороби, які мали позитивну динаміку при лікуванні за допомогою плацебо та спростували деякі міфи, продемонструвавши високий рівень підготовки.

Наступною була представлена робота «Особливості сіамських близнюків як феномену людства» групи Христини Палиги (Пасічник Альона, Дидилюк Юлія, Салехі Дарій та Денежко Юлія). У результаті презентації наукового доробку аудиторія дізналася про унікальні випадки різних варіантів зрощень сіамських близнюків.

Робота групи Анастасії Гоян (Яковлєв Вадим, Борейко Олексій, Голодняк Юлія, Ткаченко Ганна та Полікарпова Інна) за темою «Стовбурові клітини у регенеративній медицині: поточний стан, проблеми, перспективи» викликала жваву дискусію та численні питання серед слухачів та журі. Молоді науковці глибоко занурились у проблему, показали обізнаність, надаючи вичерпні відповіді членам журі.

Призерами стали команди Гоян Анастасії, Лопачук Анни та Христини Палиги. Проте варто відмітити, що всі команди були прекрасно підготовлені, обрали актуальні та цікаві теми для доповідей і достойно показали себе під час наукової дискусії. Саме тому колективи команд були запрошені до участі у VIІ Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі BIMCO 2020, який відбудеться на базі нашого Університету 7 – 10 квітня 2020 року.

Хоча слухачі Школи Молодого Науковця мають досвід лише чотирьох занять, але змагання у форматі mini-BIMCO довело, що когорта молодих науковців Буковинського державного медичного університету скоро прийме сильних особистостей, які володіють навичками у написанні та презентації наукових робіт, вміння злагоджено працювати в команді та прагнуть до саморозвитку.

З нетерпінням чекаємо на нові успіхи молоді у науці!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати