• Українська
  • English
Професорка БДМУ взяла участь у міжнародному форумі у Самарканді

Професорка БДМУ взяла участь у міжнародному форумі у Самарканді

 26-27 листопада 2021 року у Самаркандському державному медичному інституті (м. Самарканд, Узбекистан) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Досягнення та перспективи сучасної педіатрії».

Основною метою та завданнями міжнародного форуму насамперед стало встановлення дружніх зв’язків серед Вищих навчальних закладів та студентів, обмін знаннями та досвідом, популяризація знань за такими напрямами як сучасні досягнення в галузі дитячого здоров’я. У роботі конференції взяли участь провідні фахівці педіатрії України, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану та інших країн.

Буковинський державний медичний університет на заході представляла завідувач кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, д.мед.н., професор Колоскова Олена Костянтинівна, яка доповіла про захворювання, які супроводжуються кашлем, нові підходи до неінвазівної діагностики та лікування респіраторної патології у дітей, як інфекційного, так і неінфекційного генезу, поділилася досвідом ведення пацієнтів з COVID-19 на догоспітальному, госпітальному етапах у дітей. Виступи викликали широкий інтерес та обговорення з боку учасників конференції.

На урочистому відкритті свої вітання учасникам конференції направили ректор Самаркандського державного медичного інституту Жасур Різаєв, заступник міністра Охорони здоров’я Республіки Узбекистан з питань охорони материнства та дитинства, д.мед.н. Эльмір Баситханов, ректор Ташкентського педіатричного медичного інституту, д.м.н., професор Ботір Дамінов, директор Республіканського спеціалізованого науково-практичного медичного центру педіатрії Міністерства охорони здоров’я Узбекистану, Головний педіатр Республіки Узбекистан, доктор медичних наук, професор Ділором Ахмедов, завідувач кафедри офтальмології Ташкентської медичної академії, д.м.н., професор Рахмон Мухаммадієв, завідувач кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Буковинського державного медичного університету д.мед.н., професор Колоскова Олена Костянтинівна, та інші гості та учасники конференції.

На конференції була проведена робота 6 секцій за такими напрямами як підліткова медицина, неонатологія, алергологія, дитяча неврологія, дитяча нефрологія, невідкладна допомога в педіатрії, ендокринологія, гастроентерологія та вигодовування дітей раннього віку, метаболічний синдром у дітей та підлітків, онкогематологія, захворювання респіраторного тракту у дітей, дитяча ревматологія, дитяча кардіологія. Також було проведено сателітний симпозіум «Погляд експертів у сучасному підході до лікування кашлю у дітей та дорослих».

Проведена в Самаркандському державному медичному інституті Міжнародна науково-практична конференція «Досягнення та перспективи сучасної педіатрії» зробила свій безперечний внесок у впровадження інноваційних розробок у галузі практичної медицини, подальше підвищення якості викладання фундаментальних та клінічних дисциплін у медичних ВНЗ.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати