• Українська
  • English
«Разом ми сильні!»

«Разом ми сильні!»

Саме під такою назвою відбулася година патріотизму присвячена Дню Гідності та Свободи для студентів І курсу 1 гр., ІІІ курсу 1 гр. фахового коледжу БДМУ, спеціальності «Фармація, промислова фармація» (база 9) за ініціативи викладачів коледжу Катерини Купчанко та Юлії Кропельницької в співпраці зі співробітниками бібліотеки Світланою Тулевською, Наталією Жук, Іриною Кухлій.

Студенти взяли участь в літературно-поетичному монтажі, декламуючи поезією «Майдану», тим самим відтворюючи хронологію подій на Майдані.

Саме студентська молодь була першою, хто заявив про свою незгоду з політичним рішенням тодішньої влади. Молоді люди вийшли на Майдан відстоювати власне майбутнє, право жити з гідністю, мати свободу.

Суспільство чітко показало, що не має бажання йти під «братнє крило росії», а відстоює Європейські цінності.
Фінальним акордом заходу потужно прозвучала поезія Л. Добровольської «Жовто-блакитний український стяг» у виконанні викладача коледжу Юлії Кропельницької.

 

 

 

«Шлях до свободи»

 

До Дня Гідності та Свободи в бібліотеці БДМУ відбулася година-реквієм «Шлях до свободи», участь в якій взяли студенти І курсу медичного факультету №1 (2, 5, 8, 9, та 11 груп) разом з кураторами та співробітниками бібліотеки Буковинського державного медичного університету.

Студентам розповіли про революційні події 21 листопада 2013 р. – 20 лютого 2014 р., коли заява влади призупинити процес підготовки до підписання угоди про Євроінтеграцію сколихнула народ України. Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян, мирний протест перетворився на Єврореволюцію. Події на Майдані показали усьому світові, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії.

Перегляд студентами презентації допоміг пройти етапами Революції Гідності. Зрозуміти, що громадяни нашої країни відстоювати на Майдані  честь, гідність, свободу українців. Емоційне сприйняття заходу було підсилено відеосюжетом трагічних подій на Майдані, а декламування студентами поетичних рядків нікого не залишило байдужим.

Відзначення Дня Гідності,  9-ї річниці Революції Гідності відбувається в умовах війни. Те, що зараз відбувається – це продовження нашої боротьби за свободу. Своїми відчуттями поділилася студентка І курсу, Карина, яка до початку російсько-української війни проживала у місті Маріуполі, і навіть не могла уявити на скільки зміниться її життя після 24 лютого 2022 року, що вона проживатиме на Буковині, стане студенткою нашого університету, її дві донечки будуть відвідувати садочок і школу у м. Чернівці тощо. Змінилося життя у всіх українців, мільйони наших громадян залишились без домівок, нам доводиться бачити як військовослужбовці та мирні українці гинуть від рук окупанта, жінки залишаються без чоловіків, діти без батька чи матері, і у кожній українській родині сльози, чи то за сином, чи то за батьком, а у когось сусід пропав безвісти, брат чи сестра залишились без кінцівки…

Сьогодні, історія вкотре нам показує, що український народ незламний, що це – Велика нація, яка знає історію, пам’ятає своїх Героїв, нація, яка багата культурно-духовними цінностями, а людина є найвищим скарбом. Наші люди все здолають, бо попереду їх чекає Велика Перемога.

Захід підготували та провели співробітники бібліотеки Світлана Тулевська, Наталія Жук, Ірина Кухлій у співпраці з головним куратором медичного факультету № 1, доцентом кафедри медичної біології та генетики Мар’яною Кривчанською, доцентами Катериною Власовою та Володимиром Волошиним, а також асистентами кафедри Владиславом Йосипенком, Олексієм Сметанюком та Катериною Тимчук.  

 

 

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати