• Українська
  • English
Школа аритмології на Буковині
Школа аритмології на Буковині

Школа аритмології на Буковині

27 листопада відбулася науково-практична конференція «День аритмології на Буковині».

Дана подія була проведена спільно кафедрою внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА, ННЦ «Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеска».

До участі були запрошені лікарі-кардіологи, лікарі загальної практики-сімейної медицини та лікарі терапевтичного профілю. З привітальним словом до учасників конференції за допомогою мережі Інтернет звернувся директор ННЦ «Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеска» академік НАМН України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, віце-президент НАМН України Володимир Миколайович Коваленко.

 

 

 

 

Присутні лікарі з великим зацікавленням прослухали лекції, що відбувались у формі постійного діалогу із залом. Так, завідувач відділу аритмій інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска, професор, заслужений лікар України О.С. Сичов зупинився на проблемах антиаритмічного та антитромботичного лікування пацієнтів з фібриляцією передсердь та різною поєднаною патологією. Завідувач відділу інфаркту та відновлювального лікування інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска, професор, заслужений лікар України В.О. Шумаков розповів про лікування порушень ритму у пацієнтів після перенесеного інфаркту міокарда. Завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини « Буковинського державного медичного університету», професор, заслужений лікар України В.К. Тащук зупинився на проблемі «алмазного підходу» до лікування пацієнтів з порушеннями ритму та ішемічною хворобою серця. Завідувач кафедри внутрішньої медицини №3 Дніпропетровської медичної академії, д.мед.н. О.О. Ханюков зупинився на проблемі аритмологічного пацієнта з супутньою патологією. З великою цікавістю присутні лікарі взяли участь у практичному майстер-класі щодо тактики ведення пацієнтів з фібриляцією передсердь і гострим і хронічним коронарним синдромом, котрий проводили д. мед. н., старший науковий співробітник відділу реанімації та інтенсивної терапії інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска О.І. Іркін та старший науковий співробітник відділу аритмій, к. мед. н. О.М. Романова. Наприкінці звідувачем електрофізичної лабораторії з рентген-операційною інституту кардіології ім. М.Д. Стражеска С.В. Лизогубом було висвітлено питання інвазивного лікування порушень ритму та покази до його застосування. Кожна з доповідей завершувалась запитаннями від присутніх, на які було дано вичерпні відповіді.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати