• Українська
  • English
Співробітниця БДМУ взяла  участь у семінарі з педіатричної паліативної допомоги в Австрії

Співробітниця БДМУ взяла  участь у семінарі з педіатричної паліативної допомоги в Австрії

Доцент кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ, д.мед.н., доцент Анастасія БАБІНЦЕВА прийняла участь у семінарі «Pediatric Palliative Care», який проходив з 6 по 12 листопада у м. Зальцбург, Австрія.

Семінар організований Відкритим медичним інститутом (Open Medical Institute, OMI) – міжнародною ініціативою для медичних професіоналів, яка за допомогою освіти та досліджень сприяє покращенню охорони здоров’я в глобальному масштабі. Програма була заснована в 1993 році Американським австрійським фондом (American Austrian Foundation, AAF) у тісній співпраці з Weill Cornell Medical College та Open Society Foundations (OSF).

Паліативна допомога – це підхід, який завдяки попередженню та полегшенню страждань за допомогою раннього виявлення, бездоганної оцінки та лікування фізичного, психосоціального та духовного болю, покращує якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які стикаються з проблемами, пов’язаними з загрозливими для життя хворобами. Впровадження паліативної допомоги у педіатричну практику все ще є недостатньою, а поширення знань цього напрямку є актуальним як ніколи!

Семінар «Pediatric Palliative Care» було створено під керівництвом доктора Стефана Дж. Фрідріхсдорфа – професора педіатрії та керівника відділу педіатричної, паліативної та інтегративної медицини в дитячих лікарнях м. Сан-Франциско та м. Окленд, а також засновника EPEC-Pediatrics. «Освіта з паліативної педіатрії та педіатрії наприкінці життя» (EPEC-Pediatrics) є найповнішою навчальною програмою з педіатричної паліативної допомоги та проєктом з поширення освіти в усьому світі. Програма фінансується Національним інститутом здоров’я (NIH) і Національним інститутом раку (NCI), ця навчальна програма була розроблена для задоволення потреб важкохворих дітей, їхніх сімей, педіатричних гематологів/онкологів та інших педіатричних лікарів.

Доктор Джоан Вулф, віце-президент факультету з розвитку в Інституті раку Dana-Farber, професор педіатрії Гарвардської медичної школи та співрозробник проекту EPEC-Pediatrics, виконувала обов’язки співдиректора курсу. До складу високо професійних викладачів увійшли також доктор Джастін Н. Бейкер – дитячий онколог, лікар паліативної допомоги, клінічний дослідник зі звітів пацієнтів і клінічний дослідник з лікування наприкінці життя в дитячій дослідницькій лікарні м. Сент-Джуд (США); доктор Ханс-Ульріх Бендер – педіатр та педіатричний спеціаліст з паліативної допомоги в Бернській університетській лікарні (Швейцарія); доктор Джо Ель-Хурі – лікар з паліативної допомоги в Centre Hospitalier Public d’Hauteville у Франції та в Balsam – Ліванському центрі паліативної допомоги в Бейруті; доктор Діана Макінтош – дитячий онколог-консультант Королівської дитячої лікарні в Шотландії; соціальний працівник Стейсі С. Ремке.

31 стипендіат з 21 країни світу прийняли участь у семінарі. Чудові високо професійні лекції та різноманітні семінари-практикуми надали стипендіатам можливість зібрати нову інформацію про те, як керувати гострим та хронічним болем у паліативних педіатричних хворих, як піклуватися про себе, як справлятися зі стійким стресом, готуючись до неминучої смерті, як спілкуватися в складних ситуаціях тощо. Анастасія БАБІНЦЕВА представила клінічний випадок з власної практики «EPIDERMOLYSIS BULLOSA: CLINICAL OBSERVATION AND PRACTICAL ASPECTS OF TREATMENT».

Отримані нові знання, практичні викладацькі та лікарські навички будуть впровадженні у процес викладання курсу з педіатричної паліативної допомоги  у системі післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку для лікарів-неонатологів, дитячих анестезіологів, педіатрів, сімейної медицини на кафедрі педіатрії, неонатології та перинатальної медицини БДМУ.

Підготувала: д.мед.н., професор Юлія ГОДОВАНЕЦЬ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати