• Українська
  • English
Спомин-подяка і низький уклін Герою нашого часу – Владиславу Трепку!

Спомин-подяка і низький уклін Герою нашого часу – Владиславу Трепку!

Під таким гаслом 9 грудня з нагоди Дня Збройних сил України студенти 11 групи 2 курсу медичного факультету № 2 провели патріотичний захід «Низький уклін Герою нашого часу – Владиславу Трепку!», зорганізований доцентом кафедри фармакології Інною Кишкан.

Владислав Трепко навчався на медичному факультеті № 2 Буковинського державного медичного університету. В 2011 році вступив до інтернатури за спеціальністю «хірургія». Працював лікарем-інтерном у хірургічному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні.

У березні 2014 року був призваний до лав Збройних Сил України. З травня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Після закінчення інтернатури в січні 2015 року (під час відпустки) Владислав був зарахований до магістратури Буковинського державного медичного університету. Мріяв зайнятися наукою, але після закінчення війни.

28 січня, не добувши ще понад два тижні відпустки, лейтенант медичної служби Владислав Трепко за викликом своїх побратимів терміново повернувся в зону проведення антитерористичної операції.

12 лютого 2015 року Владислав героїчно загинув, надаючи медичну допомогу пораненому бійцю в зоні АТО на Сході країни під час артилерійського обстрілу в районі міста Дебальцеве Донецької області.

Похований Владислав Трепко 16 лютого 2015 року на Алеї Слави Центрального кладовища міста Чернівці.

Владислав Трепко (6 червня 1986 р. – 12 лютого 2015 р.) нагороджений:

  • Указом Президента України № 108/2015 від 26 лютого 2015 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» – орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).
  • Указом № 1 від 4 червня 2015 р. – відзнакою «Народний Герой України» (посмертно).
  • Рішенням Чернівецької міської ради – медаллю «На славу Чернівців» (посмертно).
  • У Києві проведено церемонію нагородження відзнакою за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» (2018, посмертно).

Вшанування пам’яті Владислава Трепка:

  • У вересні 2015 року в м. Чернівці у холі загальноосвітньої школи № 28 (вул. Руська, 257а), де навчався Владислав Трепко, йому відкрито меморіальну дошку.
  • 17 травня 2016 року під час сесії Чернівецької міської ради прийнято рішення про перейменування вулиці Олексія Боярка на вулицю Владислава Трепка.

Під час заходу за допомогою підготовлених презентацій студенти ознайомились із життєвим та професійним шляхом офіцера медичної служби Владислава Трепка. Переглянули відеосюжети про військового лікаря-хірурга: «Відданий справі рятувати людей» (знятий у жовтні 2014 р. під час відпустки Владислава) і «Рятував життя інших, та не зміг врятувати свого…» (знятий 16 лютого 2015 р.) з яких дізналися «про справжню силу дружби і братерства на війні», як Владислав оперував поранених вночі при світлі ліхтарів, діставав осколки з їхніх тіл, зупиняв сильні кровотечі, а також про те, що «рятувати людей – його покликання».

Студенти 11 групи висловили свої роздуми стосовно героїчного подвигу Владислава Трепка.

Кучерява Влада: «Історія нашої держави сповнена різними подіями: як щасливими, так і трагічними. Та в основному події минулого залишили гіркий слід в пам’яті народу. Ми живемо у стані війни, не знаючи, що чекає нас завтра… Трепко Владислав майже наш ровесник, був молодим і сповненим надій на світле майбутнє. Та на жаль, доля вирішила інакше. Не судилося йому повернутись додому, обійняти рідних,  пригорнути доньку… Владислав загинув, рятуючи інших бійців під час виконання бойового завдання. Вважаю, що такі люди, як Владислав, гідні зватися Героями. Відважні, сильні і рішучі, вони захищають нашу країну для того, щоб ми могли жити під мирним небом. Світла пам’ять про Владислава Трепка назавжди буде у наших серцях

Обребський Юрій: «Владислав Трепко – військовий лікар, що виконав свій обов’язок ціною не оціненного, своїм власним життям. У полі під обстрілами він запустив серце пораненого бійця. Влад накрив його своїм тілом врятував, але сам зазнав смертельного поранення… Владислав є прикладом патріотизму, любові до Батьківщини і ближнього. Його героїчний вчинок виражає нашу національну ідентичність. Вічна слава нашим Героям, які захищають кордони рідної землі й рятують людські життя! Допоки так буде – ми не переможні

Нагірняк Катерина: «Владислав Трепко лікар-хірург, лейтенант медичної служби. Поступив до магістратури і мріяв займатися наукою, але тоді, коли буде мир у країні. А поки в країні війна він, не вагаючись, поїхав на фронт надавати медичну допомогу бійцям. Завдяки йому не одне життя було врятоване. Та своє життя, на жаль, не зберіг. Йому було лише 28 років… Владислав став прикладом, який показує ті якості, які повинні бути притаманні усім лікарям.
Ми ніколи не забудемо ту пожертву, яку він зробив заради нас і заради мирного неба над нашими головами. Влад назавжди буде жити у наших серцях і думках

Тельман Давид «Владислав Трепко є не лише яскравим прикладом сучасного патріотизму, а й зразком для наслідування таких якостей, як гуманізм та самовідданість своїй справі, так необхідних майбутнім лікарям. Йому було лише 28 років. Вік, у якому більшість його однолітків мріє про спокійне і безтурботне життя. І він узяв на себе відповідальність здійснити ці мрії, захищаючи мирне небо нашої країни. Для Владислава завдання рятувати побратимів стояло вище його власного життя. Прикривши своїм тілом пораненого бійця під час обстрілу він ціною власного життя спас його. Владислав Трепко залишиться для нас взірцем, на котрий ми завжди будемо рівнятися!»

Вшанування світлої пам’яті Героя України Владислава Трепка продовжили покладанням квітів у місця його вічного спочинку на Алеї Слави Центрального кладовища м. Чернівці.

Вічна пам’ять і низький уклін Герою!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати