• Українська
  • English
Студенти БДМУ вкотре серед переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна»

Студенти БДМУ вкотре серед переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна»

Четвертий рік поспіль НМУ імені О.О. Богомольця на базі кафедри гігієни та екології №1 гостинно приймає у своїх стінах учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гігієна». Ця подія на тлі нинішньої епідеміологічної ситуації є знаковою для профілактичного напрямку підготовки медичних фахівців нашої держави, адже знання базових засад профілактики є вкрай необхідними для лікарів будь-яких спеціальностей.

В урочистій атмосфері 05 березня 2020 року відбулося відкриття заходу, в якому взяли участь проректор з наукової роботи та інновацій Університету, професор Земсков Сергій Володимирович, завідувач кафедри загальної гігієни Дніпропетровської державної медичної академії, професор Білецька Елеонора Миколаївна, Директор Інституту гігієни та екології, професор Омельчук Сергій Тихонович, декан медичного факультету №4 і в.о. начальника відділу наукової роботи студентів Ніколаєнко Софія Ігорівна.

Участь ІІ етапі Олімпіади взяли студенти вищих медичних навчальних закладів з різних куточків України – Києва, Буковини, Полтави, Вінниці, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Одеси (всього -31 студент).

Олімпіада проходила в чотири етапи: письмові відповіді на тести з різних розділів гігієни, вирішення інтегрального завдання, практичної задачі і оцінка практичних вмінь та навичок при роботі з приладами.

Закриття Олімпіади відбулось 06 березня за участі Директора Інституту гігієни та екології, професора Омельчука Сергія Тихоновича, декана медичного факультету №4, професора Пельо Ігоря Михайловича, професора Білецької Елеонори Миколаївни і в.о. начальника відділу наукової роботи студентів Ніколаєнко Софії Ігорівни. Перед урочистою церемонією вручення сертифікатів, грамот і дипломів для студентів професор Вавріневич Олена Петрівна провела майстер-клас з нагальної для України та світу теми «Пестициди: проблеми забруднення об‘єктів довкілля та їх впливу на здоров‘я людини, шляхи попередження негативних наслідків їх застосування». Після виступу співголови журі, професора Омельчука Сергія Тихоновича і поважних професорів відбулось вручення сертифікатів учасникам, які отримали підручники з гігієни та екології за редакцією професора Бардова В.Г. та стислі конспекти з лабораторної діагностики Синево.

В атмосфері здорового конкурентного змагання достойний результат показали студенти Буковинського державного медичного університету: ІІІ місце здобув студент 26 групи 3 курсу (спеціальність «Медицина») Узінський Євгеній Станіславович, 7 місце – студент 30 групи 3 курсу Юхновець Олександр Миколайович.

Вітаємо з перемогою та бажаємо нашим учасникам наснаги

і подальших здобутків в галузі гігієнічної науки!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати